Danes poslušamo: Moon Music je novi album skupine Coldplay
Danes poslušamo: Moon Music je novi album skupine Coldplay

Danes poslušamo: Moon Music je novi
album skupine Coldplay

Oblačni petek je zagotovo razveselila novica o izidu novega albuma skupine Coldplay. Njen polni naslov je Music of the Spheres Vol. II: Moon Music, in je nekakšno nadaljevanje njihovega albuma From Earth with Love iz leta 2021.

Album prinaša 10 novih skladb, s Coldplay pa boste lahko preživeli prijetnih 43 minut in 57 sekund, kolikor traja. Jon Hopkins, Burna Boy, Little Simz, Elyanna, Tini in Ayra Starr so gostujoči glasbeniki, ki sodelujejo pri tem projektu.

Coldplay

Album o (življenjskih) etapah

Na vprašanje o pomenu naslova je frontman Chris Martin izjavil, da gre za sprejemanje različnih obdobij življenja, tako kot različnih obdobij lune. Naslovnica albuma vsebuje upodobitev tako imenovane lunarne mavrice, ki jo je leta 2020 posnel argentinski fotograf Matías Alonso Revelli. Coldplay so neposredno kontaktirali umetnika za pravice do uporabe fotografije, in čeprav je ponudil številne druge različice, so člani skupine na koncu ostali pri prvotni izbiri.

Glavni singel albuma Moon Music Feels Like I’m Falling in Love je bil občinstvu predstavljen julija, njegovo video pa si lahko ogledate spodaj.

Najbolj poslušana britanska skupina

V nedavnem pogovoru za Apple Music je Chris Martin razkril, da skupina namerava izdati 12 albumov oziroma da je to številka, pri kateri se nameravajo ustaviti. Zelo pomembno je, da imamo to mejo, je dejal.

Zanimivo, po nedavno objavljeni raziskavi družbe za glasbeno licenciranje PPL so bili Coldplay razglašeni za najbolj poslušano britansko skupino 21. stoletja.

Prve ocene kažejo, da Moon Music ni najboljše delo Coldplaya. Soliden trio, bi rekli. Najbolje pa je, da se prepričate sami, saj vas čaka spodaj.

Foto: Profimedia

Naloži več
Zapri