Synth pop v najboljši izvedbi z duom Dolores – izvedeli smo kdaj in kje bo duo nastopil!
Synth pop v najboljši izvedbi z duom Dolores – izvedeli smo kdaj in kje bo duo nastopil!

Synth pop v najboljši izvedbi z duom Dolores – izvedeli smo kdaj in kje bo duo nastopil!

Originalni ženski pop duo iz Beograda, Dolores, nas z edinstveno kombinacijo retro synth zvoka in sodobnih pop melodij popelje na nostalgično potovanje skozi čas. Navdahnjen z zvokom 80. in 90. let prejšnjega stoletja, pa tudi z glasbo sodobnih alternativnih bendov iz držav ExYu, Dolores ustvarja glasbo, ki je hkrati nostalgična in sodobna. V svojih pesmih obravnavajo vsakdanje teme, predvsem resnične probleme in občutja današnjega časa. Po istoimenski pesmi in nato prvencu Šta te radi je beograjska scena postala bogatejša za njihove nastope. In enega naslednjih, ki ga ne zamudimo, pričakujemo na prihajajočem festivalu Ljubav, katerega napoved posebej za Journal prihaja po glasbenem kvizu med enim od ustanoviteljev festivala Ljubav Viktorjem Savićem in članico zasedbe Ana Srećković.

Beograjski duo, ki ga ne smete zamuditi

Kot smo napovedali, ta beograjski dvojec sestavljata Ana Srećković in Marija Vukčević. Filologinje po poklicu ustvarjata avtorsko glasbo za svojo dušo. Njihova glasba skozi močne vokale in hipnotične zvoke prežema močna čustva, sanje in surovo resničnost. Ustvarjata vzdušje, ki je intimno in hkrati veličastno.

Odlikujeta jih besedila, ki poudarjajo pomembne družbene in individualne teme, s katerimi se srečujemo vsi. Dolores z globino in jasnostjo besed svojih pesmi dosega odličen učinek poistovetenja poslušalca z glasbo, kar ustvarja novo dimenzijo povezave med izvajalcem in občinstvom. Kot sami pravita, da je odziv občinstva je pravzaprav smisel tega, kar počneta.

Dolores, foto: Veljko Lalović
Dolores, foto: Veljko Lalović

Pop duo Dolores je nastal zaradi prenasičenosti z vsakodnevnimi službami in potrebe po kreativnem izražanju. Svojo glasbeno pot sta začeli z dvema kitarama v dnevni sobi med karanteno. Zdaj imata za seboj zelo uspešen album Šta te radi. Njuno glasbo zaznamujejo prefinjeni aranžmaji, impresivne vokalne izvedbe in bogata zvočna kulisa.

DOLORES in LJUBAV festival

Kultna Ljubav žurka, letos avgusta postaja festival Ljubav, ki na beograjsko sceno prinaša bogat glasbeni program. Od dua Dolores, preko Bojane Vunturišević, Iron, Ida Prester & Lollobrigida, pa vse do Little Lu, Luton & Šćepa in mnogih drugih.

In zato vas vabimo, da 24. avgusta v beograjskem pristanišču doživite edinstveno glasbo pop dua Dolores v živo. Kot za vse njihove dogodke vstopnice ne bodo kupljene. Namesto tega morate na strani ljubav.shop izpolniti kratko prijavnico in poslati tri humanitarne SMS-e z vsebino 200 na številko 2844. Tako neposredno pomagate tistim, ki jo potrebujejo, in darujete cerkvenim ljudskim kuhinjam.

Foto: Veljko Lalović @uvek_prisutan, Video: @beat.bgd

Naloži več
Zapri