Švicarski predstavnik Nemo je s pesmijo The Code postal zmagovalec 68. pesmi Evrovizije
Švicarski predstavnik Nemo je s pesmijo The Code postal zmagovalec 68. pesmi Evrovizije

Švicarski predstavnik Nemo je s pesmijo The Code postal zmagovalec 68. pesmi Evrovizije

Dnevi, ki so sledili prvemu in drugemu polfinalnemu večeru letošnjega izbora za pesem Evrovizije, so bili polni presenečenj in negotovosti. Čeprav je imel vsak svojega favorita, je v finalnem večeru ljubitelje te prireditve na koncu združila glasba. Ne glede na to, ali ste veliki finale spremljali doma ali na prostem, smo prepričani, da se vam je med njegovim trajanjem zdelo, da nastopajoči iz vse Evrope tudi letos niso razočarali. Vendar smo na koncu vendarle dobili ime zmagovalca – Švica in njen predstavnik Nemo.

Združeni z glasbo

Nemo je zasluženo zmagal s fenomenalno izvedbo The Code. Mnogi so ta nastop in nastop že na samem začetku opredelili kot čisti spektakel. Posledično je pesem osvojila srca občinstva po vsej celini in si prislužila največje skupno število glasov žirije in občinstva.

Pesem The Code je z izvirno melodijo in spektakularno interpretacijo osvojila oder. Kombinacija karizme, talenta in odrske prezence je pustila vtis na vse prisotne. Po drugi strani pa se je skladba pridružila seznamu nepozabnih zmagovalcev pesmi Evrovizije.

Ta zmaga ni le zmagoslavje njenega izvajalca, ampak tudi priložnost, da poudari raznolikost in ustvarjalnost, ki tvorita jedro Evrovizije. Pesem je v preteklih dneh postala hit po vsej Evropi in prinesla veselje in navdih vsem, ki so jo slišali.

Nemo

Od drugega do petega mesta so se uvrstili Baby Lasagna (Hrvaška), alyona alyona & Jerry Heil (Ukrajina), Slimane (Francija) in Eden Golan (Izrael). Naša predstavnica Raiven se je s pesmijo Veronika s skupno 27 točkami uvrstila na 23. mesto.

Baby Lasagna
RAIVEN

Medtem ko na glasbeni seznam dodajamo The Code ter skladbe drugih izvajalcev, smo prepričani, da bo naslednje obdobje gotovo minilo tudi ob poslušanju uspešnic z letošnje Evrovizije.

Do naslednje izvedbe tega glasbenega natečaja ostaja moto United by music nespremenjen. Kajti ko odmislimo marsikaj, je pesem Evrovizije glasbena stalnica, ki tri večere na leto združuje pred malimi zasloni ljudi z vsega sveta. Takrat vsi med seboj delijo svoje vtise o pesmih, hkrati pa so vključeni v izbor naslednjega zmagovalca z občutkom, da so del nečesa večjega.

Foto: Jessica Gow/TT / Shutterstock Editorial / Profimedia, Instagram @eurovision

Naloži več
Zapri