“And after all …” Je skupina Oasis po številnih špekulacijah potrdila ponovno združitev?
“And after all …” Je skupina Oasis po številnih špekulacijah potrdila ponovno združitev?

“And after all …” Je skupina Oasis po številnih špekulacijah potrdila ponovno združitev?

Čeprav je skupina Oasis delovala od leta 1991 do 2009, je zaznamovala polnoletnost številnih generacij. Skladbe, kot so Wonderwall, Don’t Look Back In Anger, Stand By Me in Stop Crying Your Heart Out, so še vedno sestavni del naših najljubših playlist, nostalgičen zvok te rock skupine pa oboževalce spomni na nekatere najlepše spomine. Njuna ločitev je sprožila različne odzive, nekateri pa so potihem upali, da se bodo člani skupine kdaj spet srečali. V javnosti se je nedavno pojavila informacija, po kateri so njihovi največji oboževalci sklepali, da bosta Oasis in ponovno srečanje res kmalu v istem stavku. In zdi se, da so – na veselje mnogih – imeli prav.

Oasis: Ponovno srečanje glasbene skupine po več kot desetletju

Zapletena zgodba o tem, zakaj je Oasis razpadla, se skrči na odnos med bratoma Liamom in Noelom Gallagherjem. Nenehni prepiri in nesoglasja so pripeljali do tega, da je starejši brat Noel avgusta 2009 naznanil, da se je odločil, da dokončno zapusti skupino. Ugibanja o ponovni združitvi so se začela pojavljati leta 2015. Širili so se predvsem preko družbenega omrežja X (ex. Twitter). Prav to je bila glavna tema, ki se je pogosto pojavljala med njunimi intervjuji. Sčasoma je bilo vse bolj gotovo, da se to ne bo zgodilo.

Noel Gallagher pa je oboževalcem v šali dal vedeti, da je pripravljen na ponovno združitev Oasis. Toda v zameno za 100 milijonov funtov. Poleg tega je trdil, da so Oasis dosegli svoj polni potencial. Prav zaradi tega je njegovo mnenje, da ponovna združitev ni potrebna. Če bi bila situacija drugačna – bi bilo tudi njegovo mnenje drugačno.

oasis / profimedia

And after all …

Ravno pred nekaj dnevi se je – povsem od nikoder – pojavila informacija, da bo skupina Oasis leta 2025 ena izmed glavnih nastopajočih na glasbenem festivalu Glastonbury. Anonimni vir je dejal, da je končno prišel čas. Z drugimi besedami, razmere še nikoli niso bile primernejše. Kmalu zatem sta Liam in Noel na svojih računih X objavila enaka videa s preprostim zapisom – 27.08.24. Poleg tega se je enaka objava pojavila na Instagram profilu skupine Oasis. Zato moramo še malo počakati in ugotoviti, ali sta se brata – kljub vsemu – odločila, da je končno napočil čas za ponovno srečanje.

Foto: Profimedia, Instagram (@oasis)

Naloži več
Zapri