Joker Out z romantično rock balado “Bluza” napovedali tretji studijski album
Joker Out z romantično rock balado “Bluza” napovedali tretji studijski album

Joker Out z romantično rock balado “Bluza” napovedali tretji studijski album

Pesem “Bluza”, ki že skoraj leto dni navdušuje oboževalce na koncertih glasbene skupine Joker Out, bo danes uradno izšla kot singel. Globoka, čustvena balada prikazuje razvoj zvoka te priljubljene skupine in napoveduje tretji studijski album, ki bo skupaj s koncertno turnejo po regiji, izšel novembra letos.

Joker Out so že od začetka ustvarjanja tretjega albuma raziskovali klaviature in sintetizatorje, kar je prineslo svež veter v njihov zvok. Rezultat tega eksperimentiranja je pesem “Bluza”, ki razkriva njihovo nagnjenost do rock balad ter inovativne nove zvoke. Pesem se začne preprosto z akustično kitaro, a se hitro razvije v čudovit aranžma z bogatimi plastmi čustev. Gre za formulo, ki jo je skupina že uspešno uporabila pri hitih “A sem ti povedal” in “Novi val”. Tokrat so ustvarili brezčasno pesem, ki bo odmevala med generacijami in opominjala tiste, ki so zgradili zidove okoli svojih src ter prenehali verjeti v ljubezen.

 

“Na tretjem albumu eksperimentiramo z različnimi zvoki, “Bluza” pa je popoln primer tega, na čemer smo delali,” pravijo člani Joker Out. “Želeli smo ustvariti pesem, ki bi bila hkrati brezčasna in aktualna, in verjamemo, da smo na pravi poti,” so dodali.

Pesem “Bluza” bo premierno predstavljena v petek, 27. septembra, in bo na voljo na vseh pretočnih platformah. Po singlu “Šta bih ja” je to že druga pesem, ki bo izšla na njihovem prihajajočem studijskem albumu, ki izide 15. novembra 2024.

Skupina napoveduje tudi številne koncerte, kjer bodo novo glasbo predstavili občinstvu v živo, ob tem pa oboževalce obljubljajo še več presenečenj, saj se njihov zvok vse bolj razvija in poglablja.

Foto: Primož Lukežič in Instagram

Naloži več
Zapri