Journal intervju: Seka Aleksić o osebnih spremembah, vplivu na družbenih omrežjih in novih modnih podvigih
Journal intervju: Seka Aleksić o osebnih spremembah, vplivu na družbenih omrežjih in novih modnih podvigih

Journal intervju: Seka Aleksić o osebnih spremembah, vplivu na družbenih omrežjih in novih modnih podvigih

Seka Aleksić / showman.

Ena najvplivnejših javnih osebnosti Seka Aleksić ima več kot dve desetletji izkušenj na glasbeni sceni, devet studijskih albumov, nešteto uspešnic ter več televizijskih in eno filmsko vlogo. Kritiki trdijo, da se trenutno najmanj ukvarja z glasbo, nasprotno pa potrjuje dejstvo, da je aktivna v javnem življenju in prisotna na področju marketinga, mode in pop kulture ter da ves čas intenzivno nastopa. Pogumna je. Je glasnik v imenu tistih, katerih glas se ne sliši in ki se ne bojijo življenja (in dodajamo spremembe). Rada ima spremembe, predvsem svojo podobo, vendar vedno vztraja, da je v skladu z njeno identiteto. In medtem ko nestrpno pričakujemo deseti studijski album, na katerem trdo dela, se ob modnem editorialu za Journal pogovarjamo o osebnih spremembah, vplivu na družbenih omrežjih, življenju izven Beograda in novih modnih podvigih v okviru njene znamke Second Skin 555.

… šov se lahko začne!

PLAŠČ DIESEL, KRILO LOEWE, MIA MAYA GOLD, ČEVLJI BALENCIAGA, JEANS IN UHANI SO LAST STILISTA

JOURNAL: V katerih sferah družbe opažate svoj vpliv? Se zavedate odgovornosti, ki jo prevzemate in kako težko vam je v sodobnem svetu?

SEKA: Nikoli nisem storila ničesar, da bi bila vplivna. Vedno sem razmišljala samo o glasbi. Ko sem postala mama, sem dobila novo vlogo in začela opažati stvari, ki jih prej nisem. Postala sem bolj sočutna, ko gre za težave drugih ljudi. Poskušam biti predvsem na strani šibkejših in biti glasna v njihovem imenu, saj so šibkejši praviloma v slabšem položaju. Javno izražati svoja stališča je velika odgovornost, a mislim, da so se vse javne osebe dolžne ukvarjati tudi z družbenimi vprašanji. Ampak najpomembnejše zame je, da sem vplivna v glasbeni industriji.

JOURNAL: Vaša poklicna glasbena kariera traja 22 let. Koliko in na kakšen način ste se spremenili v teh dveh desetletjih in ali so te spremembe pripeljale do ene najvplivnejših javnih osebnosti?

SEKA: Zelo sem se spremenila, več kot dve desetletji dolga kariera je zahtevala spremembe. Spremembe v glasbenem smislu, vizualnem in mojem, saj sem v teh letih spremenila svoj odnos. Pri dvajsetih letih ne razmišljaš tako kot zrela ženska. Vedno sem bila pogumna za spremembe in nisem se bala življenja. Vse to je nekoliko vplivalo na to, kar sem danes. Nisem razmišljal o vplivu.

JOURNAL: Glasno se borite za pravice nežnejšega spola, manjšin in živali. Kako in v kolikšni meri ste si na tej poti izborili osebne svoboščine?

SEKA: Borim se kolikor se da, sem ženska, sestra, hči, mama, žena. Izhajam iz mešanega zakona, na svoji koži sem občutila številne krivice. Ampak vedno sem bil pogumna. Ko sem dozorela, sem točno vedela, s čim se spopadajo ženske, manjšine in šibki. Živali sem vedno imela rada in skrbela zanje. Trudim se dati tem čudovitim bitjem dom in jih odvrniti od ulice. Mislim, da najbolj premagate sebe, ko postanete mama. Sebe ne postavljate več na prvo mesto. Nehaš biti sebičen, fokus se premakne. Pa tudi osebnih zmag je bilo veliko, o mnogih ne bi govorila.

PLAŠČ MAX MARA, MIA MAYA GOLD, ČEVLJI RICK OWENS, UHANI SO LAST STILISTA
PLAŠČ MAX MARA, MIA MAYA GOLD, ČEVLJI RICK OWENS, UHANI SO LAST STILISTA
PLAŠČ MAX MARA, MIA MAYA GOLD, ČEVLJI RICK OWENS, UHANI SO LAST STILISTA
SRAJCA IN HLAČE VICTORIA BECKHAM, KRILO BURBERRY, MIA MAYA GOLD, ČEVLJI PRADA

JOURNAL: Priljubljeni ste na družbenih omrežjih. Zdi se, da nezmotljivo razlikujete med ustvarjanjem vsebine na Instagramu in X. Katero družbeno omrežje imate najraje in zakaj?

SEKA: Nisem se mogla več spomniti, na katerem omrežju sem bila. Obožujem oboje. Instagram obožujem, ker se tam informiram o modi, dogajanju, spremljam lepe trenutke meni dragih ljudi, seveda se rada tudi slikam, da ne rečem, da se obožujem slikati. Instagram mi daje priložnost, da svoje vsakdanje življenje delim z ljudmi, ki me imajo radi in me spremljajo. Meni je zabavno. Na X (ex. Twitter) se rada včasih pošalim, včasih pogovarjam o resnih temah.

JOURNAL: Zanima nas vaše mnenje o TikToku in ali ste tudi vi na tem družbenem omrežju?

SEKA: Rada imam tudi Tik-Tok, tam si velikokrat dovolim, da se pošalim na svoj račun, čez dan malo pobrskam, da vidim, kaj se tam dogaja. Na splošno me moti, da imajo otroci že zgodaj dostop do marsičesa na internetu, pa seveda na Tik-Toku. Tam vidijo vse mogoče stvari, potem pa jim pridejo na misel vse mogoče neumnosti. Tik-Tok ni naivna igrača, zato je nujno, da imajo otroci pri uporabi interneta nasploh več nadzora staršev.

JOURNAL: Življenje ste si organizirali na specifičen način, zunaj mestne gneče. Vam je bilo kdaj žal, da živite izven Beograda in ali je to značilnost prave zvezde ali človeka, ki si želi svojega miru?

SEKA: Živela sem v Beogradu. Nisem se dobro počutila, moje delo je dovolj hitro, zato mi je zasebno bolj ustrezal mir. Zdaj ljudje večinoma bežijo v naravo. Narava mi daje nekaj miru in zasebnosti. V tistem trenutku nisem razmišljala kot zvezda, razmišljala sem o prihodnosti in prihodnosti svoje družine.

SRAJCE IN KAVBOJKE LOEWE, MIA MAYA GOLD, PLAŠČ WEEKEND MAX MARA, MIA MAYA

JOURNAL: Moda je eden od segmentov, ki zaznamuje vašo osebnost. Imate radi spremembe imidža in koliko vztrajate, da se vaš imidž sklada z vašo identiteto?

SEKA: Po naravi sem showman. Rada sem ves čas drugačna in ni lahko zdržati toliko let in biti ves čas zanimiva. Sčasoma sem se skozi delo zaljubila in začela vedno bolj spremljati modo, moda pa je nenehno drugačna. Včasih se ji kar prepustim. Uživam v tej igri. Zaradi dela, ki ga opravljam, sem šla skozi več modnih faz. Velikokrat sem zamenjal stile, barvo las … Vsak mi je bil všeč. Včasih mi je bilo to manj pomembno, včasih sem jim namenjala več pozornosti. Vsaka od teh stopenj je pustila pečat in pečat na moji karieri.

JOURNAL: Vztrajate pri blagovni znamki garderobe? Videli smo vas v kreacijah Ricka Owensa in Balenciage, zato se je zdelo, da greste v to modno smer. Zdaj vas vidimo v drugačni luči. Povejte nam malo več o tem in katera smer je vam osebno najbolj všeč?

SEKA: Kot vsaka ženska imam rada znane blagovne znamke, ni pa nujno, da kupujem vse blagovne znamke. Nimam najljubše znamke ali oblikovalca, zame so vedno faze. Kako se takrat počutim in kakšno energijo imam, takšna bom tudi videti. Smer se nenehno spreminja, spreminja se moja energija, potem pa stili, ki mi ugajajo. Pogosto sem se kar prepustila kolegom, ki vedo bolje od mene.

JOURNAL: Kako se odzivate na očitke kritikov, da se trenutno najmanj ukvarjate z glasbo, v javnem življenju pa ste aktivni in prisotni na področju marketinga, mode in pop kulture?

SEKA: Vzela sem si študijske premore, a se non-stop ukvarjam z glasbo, imam nastope, medtem ko nastajajo nove pesmi, tudi nastopam. Včasih je ta študijski del dolg. Zahteva tudi veliko predanost, zahteva pa tudi navdih ekipe. Dozorela sem kot ženska, zdaj vem, kaj mi je bolj všeč. Ampak nikoli nisem prenehala delati na novih pesmih, to je resen in kompleksen proces, ta proces pa ne mara rokov, rad ima svobodo. Ne pritiskam nase. Želim biti zadovoljna z vsako besedo v besedilu pesmi. Vem, kako vsi čakajo na nov album in želim si, da bi bili vsi zadovoljni, ko izide. Zato se mi ne mudi, bi si pa želela, da bi se to zgodilo do konca leta. To bo moderni folk s še nekaj stilskimi presenečenji. Par balad ne bi uvrstila v noben žanr, so čista emocija.

OBLEKA MOM'S PANTS

JOURNAL: Na družabnih omrežjih smo imeli priložnost videti bežen vpogled v novo poletno kolekcijo vaše znamke Second Skin 555. Ali je celotna kolekcija unisex kot doslej videni kosi in kaj lahko pričakujemo?

SEKA: Nova kolekcija je najresnejša doslej. Nekaj ​​kosov bo spet unisex in je že del znamke Second Skin 555. Ime kolekcije je #5starsummer. Morda se ime sliši pretenciozno, a je ravno nasprotno. Kjerkoli ste to poletje, karkoli počnete, s kom koli ga preživljate, se boste ob tej garderobi počutili, kot da je to vaše najboljše poletje.

JOURNAL: In za konec, kako je videti vaš second skin outfit, v katerem se počutite najbolje – zasebno in na odru?

SEKA: Veliko je kosov, v katerih se dobro počutim. Poletna kolekcija Second Skin 555 je končana. Od oblačil, v katerih se počutim udobno, a zelo modnih, da lahko počnem vsakdanje stvari, do lahkotnih poletnih oblek, iz katerih ne bom šla, do modnih oblek, v katerih me boste videli na nastopih. To je nekakšna popolna zbirka. Komaj čakam, da ga vidim na ljudeh, ko izide.

pelerina Nina Mandić

Talent: Seka Aleksić @seka_aleksic
Fotografije: Marko Vulević @marko__vulevic
Kreativna usmeritev in stajling: Mila Đenić @miladuffy
Frizura: Dragan Taubner @u.h.s.taubner
Šminka: Brana Kostić @branakostic
Video: Aleksa Miletić @alleksou
Ekstenzije: Studio Extension @studio.extension

Naloži več
Zapri