Ljubljana je bogatejša za nov simpatičen Jazz Club & Bistro na atraktivni lokaciji v centru mesta
Ljubljana je bogatejša za nov simpatičen Jazz Club & Bistro na atraktivni lokaciji v centru mesta

Ljubljana je bogatejša za nov simpatičen Jazz Club & Bistro na atraktivni lokaciji v centru mesta

Če ste med tistimi, ki vas preganja občutek, da v prestolnici vedno primanjkuje dobrih lokalov za posedanje, druženje in uživanje ob melodijah raznolikih instrumentov, imamo dobro novico! Pravkar se je na atraktivni lokaciji v centru Ljubljane, v stavbi Kazine na Kongresnem trgu 1 odprl Jazz Club & Bistro Kazina. Na mestu zgodovinskega pomena bodo od sedaj naprej v ritmih jazza donele trobente, saksofoni in bas, pa tudi gastro navdušenci bodo prišli na svoj račun!

Prostor kulturne prefinjenosti

Z oživitvijo prvotnega namena zgradbe Kazina kot zatočišča za buržoazije, akademike in ljubitelje visokokakovostne glasbe in gastronomije je želja novega jazz kluba, da v vsako zaigrano noto in postreženo pijačo vnese prefinjenost. Ambient izžareva kulturno prefinjenost, od živega jazza podnevi do večernih nastopov različnih ustvarjalcev. S programom niso oklevali in pod streho Kazine smo tako že lahko poslušali jazz glasbenike, Big band skupine, študente glasbene akademije in druge nastopajoče.

Program

Trenutno z Univerzo v Ljubljani, AG UL, ŠOU, Modrimi Glasbeniki in mnogimi zunanjimi sodelavci še usklajujejo datume za poletni program dogodkov v Palači Kazina. V kratkem bo ta na voljo v brošuricah v samem lokalu, na spletni strani kazina-ljubljana.com, na spletni strani AG UL in UL, Visit Ljubljana ter njihovih socialnih omrežjih.
Vsebina odra bo raznolika, jedro pa je jazz. Ker cenijo vse glasbene smeri, bodo po presoji umestili tudi vrsto drugih čudovitih žanrov, ki se ujemajo z vsebino in obrazom lokala:
  • Vrhunski Jazz koncerti in “jami” pod taktirko Zavoda2-5-1Jazz, docenta Mateja Hotka, AG UL, domačih in tujih ustvarjalcev
  • Redni program žive glasbe
  • Odprti oder, študentje AG UL
  • Plesni večeri
  • Dramske igre
  • Različne predstave in razstave
  • Večeri različnih svetovnih kultur
  • Enkrat mesečno disco večer gramofonskih plošč s saksofonom

Hrana za dušo

Prepustite se kulinarični ponudbi, ki vključuje fuzijo italijanskih, istrskih in francoskih užitkov – popolno spremljavo duševnih melodij, ki odmevajo po Kazininih dvoranah. Poleg gastronomskih užitkov je to tudi idealen prostor za jutranjo (ali popoldansko) kavico in nastavljanje sončnim žarkom, ki skozi velika okna pronicajo iz Slovenske ceste. Od tu lahko uživate v domačih ledenih čajih ali limonadah in spremljate vrvež na ulici. Atmosfera, ki z občutki preslika na očarljive ulice Pariza. Poleg klasičnega kavarniškega programa je na voljo tudi širok izbor vin, koktejlov, dnevno svežih slaščic in kmalu tudi preprostih sezonskih jedi, domačih vrhunskih mesnih in sirnih plošč.

kazina jazz club ljubljana
kazina jazz club bistro ljubljana
kazina jazz club bistro ljubljana
kazina jazz club bistro ljubljana
kazina jazz club bistro ljubljana

Kazina Jazz Club & Bistro

Naslov: Kongresni trg 1, Ljubljana

Delovni čas: od ponedeljka do petka: 08:00 – 22:00, sobota: 09:00 – 22:00, nedelja: 13:00 – 22:00

Spletna stran: kazina-ljubljana.com

Instagram: @kazinajazzclub

 

Foto: Instagram (@kazinajazzclub; @andreja.pockaj)

Naloži več
Zapri