Od zmagovalcev do zanimivih modnih kreacij: Vse o letošnjih nagradah VMA
Od zmagovalcev do zanimivih modnih kreacij: Vse o letošnjih nagradah VMA

Od zmagovalcev do zanimivih modnih kreacij:
Vse o letošnjih nagradah VMA

Nova podelitev nagrad VMA, nov nabor nagrad za Taylor Swift, je na kratko opisano dogajanje v UBS Areni v New Yorku, ki je bila prizorišče 41. podelitve MTV Video Music Awards.

Pričakovano je bilo, da bo ameriška ljubljenka domov odnesla največ kipcev astronavtov na Luni, saj je prejela tudi največ nominacij. 12 jih je znova razglasilo za izvajalko leta in tako se je zapisala v zgodovino kot zmagovalka z največ nagrad VMA, skupaj že 30!

Postala je tudi prva oseba, ki je pet let zapored prejela nagrado za najboljši glasbeni video. Tokrat ji je šlo na roko s pesmijo Fortnight, ki jo izvaja s Post Malonom in je bila razglašena za najboljše glasbeno sodelovanje in pesem poletja, pripadajoči videospot pa je prejel dodatne nagrade za režijo in montažo.

TAYLOR SWIFT PREJEMA NAGRADO ZA VIDEO LETA

Kdo so nagrajenci?

Chapell Roan je bil razglašena za najboljšo novo umetnico leta.

Za pesem leta je bila razglašena Espresso Sabrine Carpenter, nagrado za najboljšo izvedbo pa je prejela južnokorejska dekliška skupina Le Sserafim za skladbo Easy. Zanimivo, da je bila na tej podelitvi za najboljšo skupino razglašena še ena južnokorejska glasbena skupina – boy band SEVENTEEN.

Najboljša pop izvedba je pripadla Taylor Swift, v kategoriji hip hop je slavil Eminem s pesmijo Houdini. Isti video je bil nagrajen tudi za posebne učinke. SZA je dobila nagrado za najboljšo R&B izvedbo, Benson Boone pa je domov odnesel nagrado v kategoriji alternativne glasbe. Nagrado za najboljšo rock izvedbo je prejel Lenny Kravitz.

Chappell Roan je najboljša nova izvajalka

Dve novi nagradi

Na letošnji podelitvi sta bili prvič uvedeni dve kategoriji – najbolj ikonična izvedba in najboljši trendovski video. Prva je pripadla Katy Perry za izvedbo pesmi Roar, omenimo pa, da je bila glasbenica ta večer nagrajena tudi s posebno nagrado Video Vanguard Award, ki jo podeljujejo tistim, ki so pomembno zaznamovali glasbeno industrijo.

Drugo novo nagrado je prejela Megan Thea Stallion (nagrajena za pesem Mamushi), tudi voditeljica letošnjih nagrad. Zanimivo je, da je bila podelitev prvotno načrtovana za 10. september, a je bila prestavljena zaradi predsedniške debate med Kamalo Harris in Donaldom Trumpom, ki je potekala tisti večer.

Glasbeni večer so dopolnili nastopi Eminema, Karol G, Camile Cabello in Shawna Mendesa, ki je v živo predstavili tudi novo skladbo, ki bo na prihajajočem albumu.

Modni top ali flop?

MTV Video Music Awards
Taylor Swift

Na rdeči preprogi se je zvezda večera Taylor Swift pojavila v kreaciji, pod katero se je podpisala modna hiša Dior. Ta njena izdaja je marsikoga spomnila na sodobno različico stilske ikone devetdesetih – Cher Horowitz.

MTV Video Music Awards
Sabrina Carpenter

Poleg tega, da je Sabrina Carpenter razvnela oder z nastopom, ki je preplavil družbena omrežja, je pozornost pritegnila tudi z modnimi izbirami z rdeče preproge. Na njej se je pojavila v odlični arhivski obleki ameriškega oblikovalca Boba Mackieja.

MTV Video Music Awards
Megan Thee Stallion

Vpadljiva je bila tudi edicija, v kateri se je na rdeči preprogi pojavila voditeljica večera Megan Thee Stallion, ki se je uspešno poigrala s klasičnim krojem sirene.

MTV Video Music Awards
Katy Perry

Katy Perry je na rdečo preprogo prišla v spremstvu svojega partnerja Orlanda Blooma, na podelitev, kjer so ji podelili posebno priznanje, pa je prispela v kreaciji, pod katero se podpisuje znamka Who Decides War.

MTV Video Music Awards
Addison Rae

Addison Rae je za to podelitev nagrad pokazala svojo notranjo Madonno ali pa je vsaj poskušala. A kopija vedno ostane le kopija. Njena kreacija, pod katero se je podpisala oblikovalka Claire Sullivan, jasno spominja na legendarne modne izide pop kraljice.

Za konec vam predstavljamo najboljši glasbeni video leta:

Foto: Profimedia

Naloži več
Zapri