Na oder Cankarjevega doma prihaja svetovni muzikal, ki praznuje življenje Edith Piaf
Na oder Cankarjevega doma prihaja svetovni muzikal, ki praznuje življenje Edith Piaf

Na oder Cankarjevega doma prihaja svetovni muzikal, ki praznuje življenje Edith Piaf

Gallusova dvorana Cankarjevega doma bo 12. septembra zadihala s francosko klasiko. Originalna glasbena odrska zgodba, ki praznuje življenje Edith Piaf, je doživela že preko tisoč ponovitev v kar 50 državah sveta, od leta 2015 pa je bilo prodanih že več kot milijon vstopnic. Mnogi menijo, da je Piaf! The Show najlepši poklon, ki je kadarkoli nastal o karieri Edith Piaf.

edith piaf muzikal
edith piaf muzikal
edith piaf muzikal

Zgodba o temperamentni francoski ikoni

Muzikal Piaf! The Show gledalce povabi na sprehod skozi življenje Edith Piaf, še preden je zanjo slišal cel svet. Glasbena predstava je v dveh 45-minutnih delih glasbeni zapis, ki ponudi melodije, ob katerih zajadramo med čarobne ulice Pariza, spregovorimo jezik romantikov, iz bližnje pekarne pa nas premami vonj po sveže pečenih rogljičkih. Glasbena zgodba o temperamentni francoski ikoni je podprta z originalno scenografijo, projekcijami in številnimi še neobjavljenimi fotografijami tako imenovane Piaf ere.

edith piaf muzikal
edith piaf muzikal
edith piaf muzikal

Montmartre je Edith Piaf

Uprizoritev so celo najbližji prijatelji francoske ikone kot so Germaine Ricord, Ginou Richer ter seveda Charles Dumont in Charles Aznavour besedno ovekovečili kot “najlepši poklon, ki je kadarkoli nastal o karieri Edith Piaf.” Želja režiserja in osrednjega ustvarjalca muzikala, Gila Marsalla, je k ustvarjanju šova vodila težnja, da je “v očeh mednarodnega občinstva Francija Pariz, Pariz je Montmartre in Montmartre je Edit Piaf. Bohemski način življenja, melos in občutke, ki jih iščejo
turisti z vsega sveta v Parizu, želim pripeljati k njim domov.”

muzikal piaf! the show
muzikal piaf! the show

V vlogi Edith Piaf

V glavni vlogi kot “mali vrabček”, oziroma Edit Piaf zablesti Francozinja Nathalie Lermitte. Občinstvu po vsem svetu zleze pod kožo z vokalom in odrsko prezenco. Pevka, ki jo nastopanje spremlja od zgodnjega otroštva, ko je pri šestih letih nastopila v očetovi rock zasedbi. Na svoj 18. rojstni dan je izdala prvi album Tu es tout ce que j’aime. Slednji je bil prodan v nakladi skoraj pol milijona izvodov. 1989 je bilo leto, ko je naredila prve korake v glasbeno komedijo. Blestela je po različnih gledališčih v Parizu, velikokrat pa se je na odru znašla kot Edit Piaf. Leta 2018 je njen vokal zazvenel po svetu, saj je prevzela glavno vlogo spektakla Piaf! The show. Že leto kasneje je bila produkcija uprizorjena tudi na Broadwayu, nato pa so se stoječe ovacije ponesle po širnem svetu, vse od Kanade, Avstralije, ZDA, Dubaja, Evrope in Južne Amerike.

Muzikal Piaf! The Show bo v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma na ogled 12. septembra, vstopnice pa so že v prodaji na blagajni Cankarjevega doma in na spletni strani.

Foto: Profimedia in Instagram (@piaftheshow; @nathalielermitte)

Naloži več
Zapri