Peggy Gou je izdala težko pričakovani debitantski album “I Hear You”
Peggy Gou je izdala težko pričakovani debitantski album “I Hear You”

Peggy Gou je izdala težko pričakovani
debitantski album “I Hear You”

Potem ko smo se navdušili nad novo pesmijo trenutno ene najbolj kul deklet na glasbeni sceni, Peggy Gou, nas je pričakala odlična novica, da je izdala svoj prvenec. Umetnica, producentka, DJka in kulturna ikona je album I Hear You izdala pri založbi XL Recordings. Eden najbolj pričakovanih debitantskih albumov zadnjih let, ki je sledil njenim sedmim izdanim EP-jem, predstavlja krono dolgoletnega dela korejske umetnice. Edinstveno je cenjena kot ikona underground scene. Znana pa je tudi kot svetovna senzacija, ki ostaja zvesta svoji viziji. Poslušali smo novi album Peggy Gou!

Uspešnica za uspešnico

Južnokorejska didžejka in producentka Peggy Gou je ena najuspešnejših žensk v svoji industriji. Njen novi album I Hear You predstavlja korak k naslednji ravni umetnosti, kjer pogumno postavlja svoj glas skozi kalejdoskopsko prizmo house glasbe 90-ih. 17. avgusta ima nastop v Gunnersbury Parku v Londonu pred verjetno množico 25.000 ljudi. Ocenjuje se, da je v zadnjem letu nastopila pred milijoni oboževalcev. Lanska uspešnica poletja (It goes Like) Nanane je zasedla vrhove glasbenih lestvic na Nizozemskem, v Belgiji in Grčiji ter lestvice Billboard Dance Airplay in je bila več mesecev med Top 10 britanskih lestvic.

Peggy Gou – I hear you – album ki smo ga čakali

Kot se pogosto zgodi v svetu plesne glasbe, uspeh vedno spremlja dvom. Prvi preboj je prišel, ko je promotor videl njeno fotografijo, namesto da bi slišal njen DJ set.

Medtem ko je oblikovala svojo edinstveno mešanico eklektične klubske glasbe, je s svojo glasbeno in oblikovalsko založbo Gudu utrdila svoj položaj ustvarjalke okusa in kulturne sile. Pa tudi modne linije Peggy Goods. Po sedmih EP-jih in številnih objavljenih singlih Peggy Gou korak za korakom vstopa v naslednjo stopnjo svoje kariere. In začenja s svojim težko pričakovanim prvim albumom I Hear You.

It goes like

Skozi leta preučevanja glasbenih velikanov in eksperimentiranja je kot pevka, tekstopiska in producentka albuma I Hear You Gou izpopolnila nostalgičen, a naelektren progresivni zvok albuma. V njej združuje utopičnost klubskih uspešnic devetdesetih s svojimi širokimi referencami in lahkotnim vokalom.

Album je poln uspešnic, vključno z aktualnim singlom Lobster Telephone – popolno destilacijo melodično prijetne in tehnobarvne house glasbe, njenim duetom z Lennyjem Kravitzem I Believe in Love Again in nespornimi priljubljenimi hiti, kot je 1+1=11 s spremljajočim videospotom v režiji izvajalca Olafurja Eliassona in že omenjena uspešnica iz leta 2023 (It goes Like) Nanana, ustvarjeno iz ljubezni do klasike devetdesetih, kot je skladba Rhythm Is a Dancer skupine SNAP! in 9PM (Till I Come) ATB, h kateremu se je vedno znova vračala med pandemijo. Najstarejša pesem na albumu je morda najboljša – I Go je klasična balearska pesem.

Peggy Gou / brief history

Pesem I Go je tudi fantastična izjava o zgodovinski transformaciji. To potrjuje dejstvo, da Južna Koreja v času Goujinega odraščanja ni imela klubske glasbe. Šele ko se je pri 14 letih preselila v London, je padla v svet elektronske glasbe. To ji je uspelo tako, da je obiskala svoj najljubši klub Plastic People, se naučila programa Ableton in se celo prijavila za pripravništvo pri XL Recordings.

Leto 2024 je medtem za Peggy Gou že zaznamovalo z naslovnicami Billboard (ZDA), Vogue Germany in L’Officiel Italia. Gou, ki jo je Rolling Stone razglasil za najbolj kul DJ-ko na svetu, krasi tudi naslovnice številnih modnih revij. Ponosna je tudi na sodelovanje z znamkami Louis Vuitton, Mont Blanc in Samsung.

Peggy Gou je edinstveno spoštovana kot ikona alternativne scene in kot svetovna senzacija, ki ostaja zvesta lastni neomajni viziji, zaradi katere je postala ena najbolj iskanih didžejk in avtoric elektronske glasbe danes.

Foto: Instagram: @peggygou_

Naloži več
Zapri