Še ena knjižna uspešnica je postala serija, ki jo gledamo na Netflixu. Naslovno vlogo igra Anya Taylor-Joy
Še ena knjižna uspešnica je postala serija, ki jo gledamo na Netflixu. Naslovno vlogo igra Anya Taylor-Joy

Še ena knjižna uspešnica je postala serija, ki jo gledamo na Netflixu. Naslovno vlogo igra Anya Taylor-Joy

Pravijo, da knjige ne bi smeli soditi po naslovnici, ampak bi jo morali soditi po naslovu? Smešno zabavna zgodba z naslovom Kako ubiti lastno družino je osvojila vrhove lestvic branosti. In zdaj bo dobila svojo TV različico …

V romanu Belle Mackie imate priložnost spoznati Grace Bernard. Je hči, sestra, sodelavka, prijateljica in… serijska morilka. Grace je izgubila vse in se zdaj želi samo še maščevanja. Ni pa pričakovala, da bo pristala v zaporu zaradi zločina, ki ga ni storila.

kako ubiti lastno družino

Antijunakinja, ki jo je zelo enostavno vzljubiti

Ta hvaljena temačna satira o razredni družbi, družini in slavi je bila uspešnica Sunday Timesa in je na seznamu uspešnic vse od izida. Bralci, tako kot pisateljski kolegi, niso skrivali navdušenja nad romanom. Richard Osman, megapopularni pisec krimičev, je trdil: “Obožujem ta roman”, medtem ko je prav tako slavna Jojo Moyes izjavila, da ji je Kako ubiti lastno družino povrnila željo po branju. “Antijunakinja, ki bi se osramotila vsakega literarnega zlobneža“, so kritiki Observerja opisali Grace.

Avtorica Bella Mackie je poudarila, da se ji zdi zelo zanimivo, koliko žensk ji je med branjem romana povedalo, kako navijajo za Grace: Poglejte, Grace je nedvomno psihopat, vendar si mnoge ženske želijo, da bi zmagala. “Zabavala sem se, ko sem pisala o ženski, ki se ne trudi biti všečna. Ženske vložijo veliko časa, da se predstavijo kot spravljive, skrbne. Grace ni taka in verjamem, da je bilo bralcem to všeč. Če pa bi morala povzeti, o čem govori ta roman, bi rekla, da je to roman o moči, ki jo imajo moški nad ženskami in o tem, kako je vse naravnano tako, da zmagajo.” Avtoričina želja je bila napisati humoren roman, ki hkrati vzbuja jezo nad tem, kako svet deluje.

kako ubiti lastno družino serija anya taylor-joy

Kaj vemo o novi seriji?

Serija, ki bo nosila tudi ime literarne vzornice Kako ubiti svojo družino (How to Kill Your Family), bo sestavljena iz 8 epizod in bo na voljo na Netflixu. Igralka Anya Taylor-Joy, ki je mednarodno zaslovela z nastopom v uspešni Netflixovi seriji The Queen’s Gambit, prevzame naslovno vlogo. Prevzela bo tudi vlogo ene od producentk.

Takoj, ko sem obrnila zadnjo stran, sem vedela, da moram sodelovati pri oživljanju te zgodbe,” je dejala Taylor-Joy po potrditvi novice na TV festivalu v Edinburghu.

Foto: Profimedia, Stilus

Naloži več
Zapri