Vsega tega si nisem zaslužila: Britney Spears izdala avtobiografijo, ki je šokirala svetovno javnost
Vsega tega si nisem zaslužila: Britney Spears izdala avtobiografijo, ki je šokirala svetovno javnost

Vsega tega si nisem zaslužila: Britney Spears izdala avtobiografijo, ki je šokirala svetovno javnost

Po biografiji pobeglega princa Harryja je novi naslov, ki je pritegnil pozornost svetovne javnosti, avtobiografija nekdanje pop princeske Britney Spears. Knjiga z naslovom The Woman in Me je danes, 24. oktobra, uradno prišla v prodajo. Vendar pa so njeni drobci že pricurljali v javnost in razburili duhove.

Gre za srce parajočo zgodbo o življenju pod povečevalnim steklom javnosti v vrtincu različnih mnenj. Britney že dolgo ni samo pevka: je fenomen popularne kulture, pogosto oropan človeških lastnosti.

Britney Spears knjiga

Kaj nam razkriva Britney?

V svojem literarnem prvencu The Woman in Me Britney ne skopari s podrobnostmi. Tako se je pogumno dotaknila odnosov z ljudmi iz sveta šovbiznisa, s katerimi je preživela nekaj časa, od novinarjev, igralcev do pevcev, tudi tistih z A-seznama, kot so Madonna, Natalie Portman, Lenny Kravitz in Justina Timberlake.

Bralci dobijo vpogled v njeno nesojeno ljubezen s Colinom Farrellom, ki ni prišla v pravem času. Med drugim izvemo, da je skoraj dobila naslovno vlogo v danes kultni romantični drami The Notebook, ki se ji je na koncu odpovedala v korist Rachel McAdams. To sta dva primera, ki nakazujeta, da bi lahko bila situacija, ki jo poznamo danes, bistveno drugačna…

Britney Spears knjiga

Priznanje, ki je šokiralo svet

Nekaj ​​vrstic je posvečenih tudi njeni dolgoletni (ne)prijateljici Christini Aguilera, a v veliko manjšem obsegu, kot je javnost pričakovala. Tako je na primer povsem izpuščena iz dela, ki govori o legendarnem poljubu s kraljico popa na podelitvi nagrad VMA, čeprav je pri njem sodelovala. Odsotnost njenega lika bralcem pove več, kot bi povedale vrstice, posvečene temu imenu.

Medijsko najbolj spremljane so vrstice, kjer govori o nekdanjem fantu Justinu Timberlaku. Priznanje, da se je zaradi njega odločila za splav, ker pevec ni bil pripravljen ustvariti družino, je šokiralo svetovno javnost, ki se je enoglasno postavila na pevkino stran in v Justinu prepoznala zametke za javni zlom, ki je izbruhnil leta 2007.

Britney Spears knjiga

Meni, da si vsega tega ni zaslužila

V knjigi The Woman in Me Britney pojasnjuje, kako je bilo drastično striženje las njen odziv na pritisk javnosti, povezan z njenim videzom. »Ljudje mi govorijo, kaj si mislijo o mojem telesu, že odkar sem bil najstnica. Britje moje glave je bil moj način odnehanja,« je dejala Britney. Leto zatem je njen oče Jamie Spears prevzel odgovornost za njene finance in zdravstveno oskrbo.

Želeč utišati druge glasove, je bil utišan njen. Življenje Britney Spears je bilo v rokah drugih, sama pa je priznala, da je v trinajstih letih, preživetih pod očetovim skrbništvom, večkrat želela opustiti boj. Danes, ko je vse pustila za sabo, meni, da si tega ni zaslužila, sploh ko se ozre nazaj na odnos lastne družine do nje.

Britney Spears knjiga

Čas je, da se sliši njen glas

Avtobiografijo The Woman in Me opisujejo kot pogumno in osupljivo ganljivo zgodbo o svobodi, slavi, materinstvu, preživetju, veri in upanju. Hkrati je predstavljena kot odličen primer, kako pomembno je, da ženska končno pove svojo zgodbo pod svojimi pogoji.

Leta, ki jih je preživela pod skrbništvom, so pustila pečat predvsem na njenem odnosu do glasbe. Nadaljevanje glasbene kariere trenutno ni v njenem fokusu. Zdaj, ko ima spet možnost svobodnega ustvarjanja, piše pevka, da ne čuti več motivacije za to. »Čas je, da ne bom nekdo, ki si ga drugi želijo; čas je, da dejansko najdem samo sebe,« pravi.

Foto: Profimedia

Naloži več
Zapri