Navdih za branje: To so navdihujoče knjige, ki jih trenutno bere naše uredništvo
Navdih za branje: To so navdihujoče knjige, ki jih trenutno bere naše uredništvo

Navdih za branje: To so navdihujoče knjige, ki jih trenutno bere naše uredništvo

Je še kaj lepšega kot senčka pod krošnjo drevesa, skodelica čaja, ptičje petje in dobra knjiga? Naše vprašanje je seveda retorično, saj je, sodeč po statistikah, branje danes bolj priljubljeno kot kdaj koli! Za to ne bomo krivili socialnih omrežij (ali pač?), saj se zdi, da so bralne urice tisti čas zase in stran od ekranov, ki ga vsi zares potrebujemo!

Na našem uredništvu radi prijetno združimo s koristnim, zato izbiramo predvsem knjige, pri katerih se lahko še kaj novega naučimo, se poglobimo v določeno temo in izzivamo naša prepričanja. Na naši nočni omarici boste zato našli knjige različnih strokovnjakov in raziskovalcev, ki razkrivajo pomembne ugotovitve tako za osebno kot profesionalno življenje. Če ste tudi sami radovedni in željni novih odkritij, so spodnji knjižni predlogi dobra iztočnica.

navdih za branje-knjižn priporočila

Rick Rubin – The Creative Act: A Way of Being

Rick Rubin je izjemen glasbeni producent in ustanovitelj kultne založbe Def Jam Recordings, na kateri je delal z zvenečimi imeni iz industrije, kot so Johnny Cash, Kanye West, Eminem, Red Hot Chili Peppers in drugi. Devetkratni prejemnik nagrade Grammy definitivno ve, o čem govori, ko nam podaja svoje izkušnje o kreativnosti. Zanj je ta sveta, a je tudi rezultat predanosti in discipline. V knjigi The Creative Act: A Way of Being nam da vpogled v um enega najbolj briljantnih glasbenih snovalcev našega časa in nas navdihne za naše ustvarjalno življenje.
Knjiga zaenkrat še ni bila prevedena v slovenščino, na voljo pa je tukaj.

dr. Brene Brown – Pogum za vodenje

Avtorica svetovne uspešnice Kljubovanje divjini, profesorica, raziskovalka in govorka Brene Brown v knjigi Pogum za vodenje razkriva rezultate svojih dolgoletnih raziskav, ki jih z ekipo dela na področju psihologije. Natančneje raziskuje pogum. Njihove ugotovitve so, da je pogum nujno potreben za izpopolnjeno življenje pa tudi za uspešno profesionalno življenje. Ne glede na to, ali ste na vodstvenem položaju ali vas vodijo drugi, ta knjiga je priporočljivo branje za vse! Zvedeli boste namreč, kako opraviti zahtevne pogovore, delo opravljati s srčnostjo, postavljati prave meje ter razvijati svoj potencial.
Knjiga je na voljo v vseh večjih knjižnicah in knjigarnah po Sloveniji.

navdih za branje-knjižn priporočila -brene brown-pogum za vodenje

dr. Nicole LePera – How to Be The Love You Seek

Avtorica knjižne uspešnice How to Do The Work, klinična psihologinja dr. Nicole LePera tokrat podaja svoje znane holistične psihologije in nas uči, kako prekiniti toksične cikle, najti mir ter ozdraviti odnose. Priročnik How to Be The Love You Seek spreminja našo paradigmo, ki jo imamo do odnosov, začenši z najpomembnejšim od vseh – tem, ki ga imamo sami s sabo. Skupaj z zgodbami, vajami, namigi za pisanje dnevnika in drugimi priročnimi orodji, je ta knjiga zemljevid za vse, ki bi radi izboljšali odnose.
Knjiga zaenkrat še ni bila prevedena v slovenščino, na voljo pa je tukaj.

Marie Forleo – Za vse se najde rešitev

Ameriška podjetnica in neomajna motivacijska govorka je navdih za milijone ljudi po vsem svetu, zato ne preseneča, da je njena knjiga Za vse se najde rešitev, prava knjižna uspešnica. Marie Forleo je strokovnjakinja, ko gre za reševanje težav, pa naj bo ta gromozanskih razsežnosti ali pa majhna kot zrnje riža. Če ne veste, kako se spopadati s problemi, ki jih čara življenje, je ta priročnik odlično branje. Spoznali boste, kako povečati svoje možnosti za uspeh, premagati izgovore in se soočiti s kritiko ter sindromom prevaranta. Knjiga obljublja, da boste z mantro “za vse se najde rešitev” postali neustavljivi.
Knjiga je bila izdana pri založbi Primus, najdete pa jo v vseh večjih knjigarnah ter tukaj.

navdih za branje-knjižn priporočila -marie forleo-za vse se najde rešitev

Foto: osebni arhiv

Naloži več
Zapri