Poletno branje: Knjige idealne za na plažo, ki jih boste prebrali v hipu
Poletno branje: Knjige idealne za na plažo, ki jih boste prebrali v hipu

Poletno branje: Knjige idealne za na plažo,
ki jih boste prebrali v hipu

Ko poletni dnevi kličejo po sprostitvi, ni boljšega mesta za to kot plaža – in nič ne dopolni tega občutka bolje kot dobra knjiga. To poletje vam prinašamo najbolj razburljive naslove za branje v enem dnevu, medtem ko se predajate soncu in poslušate šumenje valov. Preverite, katere knjige morate vzeti s seboj na plažo, pa tudi tiste, ki so idealne za kratke poletne dogodivščine ko vandrate po svetu. Za sproščujoče poletno branje smo izbrali kratek seznam knjig, ki jih boste zagotovo prebrali v enem dahu (in dnevu).

Knjige, ki jih boste prebrali v enem dahu (in enem dnevu)


 

Juliana Weinberg – Audrey Hepburn in zvezniški sij

V knjigi Audrey Hepburn in zvezdniški sij nam Juliana Weinberg poda intimen pogled na življenje ene najbolj priljubljenih ikon filmske industrije. S skrbno raziskanimi podrobnostmi in ganljivimi anekdotami Weinberg osvetli, kako sta Audreyin talent in karizma oblikovala njeno pot do slave. Ta biografija ni le zgodba o slavni igralki, ampak tudi navdihujoča zgodba o humanitarki, ki je pustila neizbrisen pečat v svetu. Odlično branje za ljubitelje biografij in filmov.

AUDREY-HEPBURN-IN-ZVEZDNISKI-SIJ

Fredrik Backman – Mož z imenom Ove

Fredrik Backman v Moškem z imenom Ove prinaša toplo in ganljivo zgodbo o čemernem starcu, ki na videz živi monotono in osamljeno življenje. Ko pa se njegova zgodba počasi odvija, izvemo o njegovi preteklosti, ljubezni in bolečini, pa tudi o novih prijateljstvih, ki spremenijo njegov pogled na življenje. Zaradi Backmanovega značilnega humorja in empatije je ta knjiga nepozabna izkušnja. To je knjiga, ki vas bo nasmejala, razjokala in spomnila na pomen medčloveških odnosov.

mož z imenom Ove

Tomaž Mihelič – 33: To ni še ena knjiga o Caminu

Priljubljeni medijski strokovnjak, karizmatični nastopač in modni poznavalec v 33-ih dneh obhodi romarsko pot Camino, na kateri se mi vseskozi dogajajo zanimive prigode, ki vas bodo nasmejale do solz. Knjiga nosi hudomušni naslov 33: To ni še ena knjiga o Caminu, a na zabaven način opisuje pot, ki je avtorja pripeljala domov. Doživljaji so skupek presunljivih izpovedi, ovitih v rahločutnost dojemanja, in presvetljeni z radostjo življenja. Branje, ki je kot nalašč za poležavanje na plaži.

tomaz-mihelic-knjiga-33-camino

Marc Levy – Zaljubljeni duh

Nov roman enega najbolj branih francoskih avtorjev vas bo popeljal na ljubezensko pustolovščino v San Francisco. Thomas je nadarjen pianist in redno nastopa na svetovnih koncertnih odrih. V osebnem življenju pa nikakor ne najde sreče. Nekega dne ga nagovori duh pokojnega očeta. Duh očeta, ki je umrl pred petimi leti, ima prošnjo zanj in Thomas se odpravi v San Francisco, da mu izpolni zadnjo željo. S tem pa se pustolovščina šele začne – Thomas namreč spozna žensko, v katero je bil njegov oče skrivaj zaljubljen, in njeno hčer.

marc levy zaljubljeni duh

Foto: Felix, Mladinska knjiga, 5KA, Instagram: @anne_lauer, @toutesttemporaire

Naloži več
Zapri