Knjiga Potica brez stresa: Peka potice na sproščen način
Knjiga Potica brez stresa: Peka potice na sproščen način

Knjiga Potica brez stresa: Peka
potice na sproščen način

Znamka le Potica in njena ustanoviteljica, Janja Štrumbelj, sta ob praznovanju 10. obletnice, izdali prvo knjigo Potica brez stresa. Knjiga bo ljubiteljem tradicionalne slovenske sladice približala peko potice na sproščen način, ki je s pravimi nasveti lahko tudi enostavnejša. Uvodni del o zgodovini potice je prispeval prof. dr. Janez Bogataj.

LePotica_knjiga potica brez stresa

Zgodba o le Potici: Od spominov iz otroštva do znamke

Janja je že kot otrok v kuhinji stare mame opazovala ritual peke potice, ki je bil vedno obdan z določeno mero stresa, resnosti in natančnosti ter na koncu neizmernega veselja in užitka ob pokušanju potice. Prva izkušnja s peko potice je bila za Janjo prvi navdih, ki jo je leta 2014 privedel do ustanovitve znamke le Potica, pod katero je poleg tradicionalnih potic ponudila tudi mini potičke – lePotičke. Znamka le Potica je skozi leta postala sinonim za potico butične izdelave in je z inovativnimi pristopi v ponudbi obogatila doživetje slovenske tradicionalne kulinarike.  

10 let le Potice

Znamka je bila uradno predstavljena 22. oktobra leta 2014 na tiskovni konferenci na Dvoru Jezeršek. Le teden dni kasneje jo je preizkusil slavni Rudolph van Veen, ki je navdušeno potrdil, da je res nekaj posebnega. Leta 2015 so se le Potica in njene znamenite lePotičke predstavile na Expo Milano, ob blejski kremšniti in prekmurski gibanici. Leto kasneje se Janja  pridruži prvi generaciji uspešnega televizijskega projekta Štartaj Slovenija, ki še poveča prepoznavnost in priljubljenost znamke. Maja 2020 odpre butik lePotica, na Starem trgu, v Ljubljani, ki postane priljubljena točka, tako za domačine kot turiste. Razburljivo 10-letno pot pa lepo zaokroži dogodek in uradni izid knjige Potica brez stresa, oktobra 2024.

LePotica_knjiga potica brez stresa

Knjiga Potica brez stresa

Ob 10. obletnici znamke le Potica je izšla knjiga Potica brez stresa, ki jo je pripravila ustanoviteljica znamke, Janja Štrumbelj, uvodni del o zgodovini potice pa je prispeval prof. dr. Janez Bogataj. Knjiga bo ljubiteljem tradicionalne slovenske sladice približala peko potice na sproščen način, ki je s pravimi nasveti lahko tudi enostavnejši.

Po letih raziskovanja, preizkušanja receptov in eksperimentiranja se je Janja odločila, da svoje bogate znanje in izkušnje deli z vsemi ljubitelji peke. Potica brez stresa je knjiga, ki podira stereotipe o težavnosti priprave potice in ponuja praktične nasvete za peko popolne potice brez strahu in napetosti. V knjigi je na 144 straneh predstavljenih več kot 30 receptov za sladke in slane potice ter natančnih postopkov priprave. Knjiga je na voljo v slovenskem in angleškem jeziku.

Potica je vsekakor slovenska posebnost

Prof. dr. Janez Bogataj, ki Janjino pot podpira že vse od začetka, pravi, da je “potica vsekakor slovenska posebnost.” Navdušil ga je Janjin spoštljiv pristop do te jedi, ki je najbolj značilno slovenska, prav tako pa ga je navdušila tudi ideja o imenu znamke – le Potica. Tudi Luka Jezeršek je potrdil, da so, ko so spoznali Janjo, ki jim je na začetku svoje podjetniške poti predstavila idejo o miniaturnih poticah “zelo hitro ugotovili, da ima ta izdelek izjemno velik potencial in smo Janjo na njeni misiji z veseljem podprli!

Foto: Metka Komatar, Instagram (@le_potica)

Naloži več
Zapri