Kako vzgojiti dobre ljudi? Staršem ponuja odgovor knjiga, ki jo je vredno prebrati
Kako vzgojiti dobre ljudi? Staršem ponuja odgovor knjiga, ki jo je vredno prebrati

Kako vzgojiti dobre ljudi? Staršem ponuja odgovor knjiga, ki jo je vredno prebrati

Namesto da ste popolni po merilih drugih ljudi, postanite aktiven, pozitiven in ozaveščen starš tako, da ustvarite svojo definicijo uspeha, pravijo v napovedi knjige 5 Principles of Parenting: The Essential Guide to Raising Good People. Vrhunska razvojna psihologinja Aliza Pressman staršem svetuje, naj na podlagi najnovejših znanstvenih spoznanj vzgajajo in spremljajo razvoj svojega otroka, a tudi gradijo sebe kot starše in osebe. Podaja jasna navodila in strategije ter pojasnjuje prednosti zavestnega starševstva.

Odlično napisana knjiga je resnično temeljni vodnik za pozorno starševstvo in vzgojo dobrih ljudi. Je izjemno koristen in zanimiv ne le za starše in potencialne starše, ampak tudi za vse, ki se ukvarjajo z izobraževanjem – vzgojitelje, učitelje, pedagoge, pa tudi za širšo javnost.

roditeljstvo
roditeljstvo

Teoretični in praktični del

V prvem delu te knjige avtorica analizira psihorazvoj otrok. V drugem, praktičnem delu pa staršem razloži, kako te teorije in znanstvena spoznanja uporabiti pri vzgoji in spremljanju svojega otroka.

Ker se vsakodnevno ukvarja s psihologijo, Pressman odlično razume, kaj prestajajo starši, kakšni so njihovi dvomi in težave, ter jim daje nasvete in navodila. Hkrati poziva starše, naj se gradijo, delajo na sebi in predstavlja zanje izjemno koristne vaje. Svoj izvod knjige si lahko zagotovite na povezavi.

the-5-principles-of-parenting

O avtorici

dr. Aliza Pressman je razvojna psihologinja s skoraj dvema desetletjema izkušenj pri delu z družinami, otroki in vsemi, ki zanje skrbijo. Je izredna profesorica in klinična zdravnica na oddelku za pediatrijo v bolnišnici Mount Sinai v New Yorku. Je tudi soustanoviteljica in direktorica starševskega centra Mount Sinai v tej ustanovi. Je voditeljica nagrajenega podkasta Raising Good Humans. Diplomirala je na kolidžu Dartmouth, magistrirala iz tveganja, odpornosti in preventive ter doktorirala iz razvojne psihologije na univerzi Columbia v New Yorku. Na kalifornijski univerzi Berkeley je pridobila certifikat za poučevanje tehnik čuječnosti in meditacije. Je mati dveh najstnic.

Foto: Profil, Pexels

Naloži več
Zapri