Delavnica Levo: zadruga, ki pod eno streho združuje različne kreativce
Delavnica Levo: zadruga, ki pod eno streho združuje različne kreativce

Delavnica Levo: zadruga, ki pod eno streho
združuje različne kreativce

Kaj bi bili, če nam odvzamejo ustvarjalnost? Ne glede na področje ali medij je ravno ustvarjanje tisto, ki nas napolni z življenjem. A za to potrebujemo prostor in čas. Potrebujemo spodbudno okolje in prava orodja. Delavnica Levo je zadruga za sodobne umetnike in oblikovalce, ki delujejo na različnih področjih produkcije, s poudarkom na eksperimentalnih, lokalnih in ročno izdelanih izdelkih. Je stičišče ustvarjalnosti, spodbudnega sodelovanja in razvoja veščin. Je prostor, kjer se krešejo iskrice navdiha in oblikujejo unikatni artefakti sodobne obrti.

Družabno-ustvarjalni prostor

Delavnica Levo je multidisciplinarni ateljejski prostor v središču Ljubljane, ki ga trenutno zaseda 7 kreativcev, ki delujejo na področju vizualnih umetnosti, oblikovanja, arhitekture, modnega oblikovanja in ilustracije. Odprti so tudi za vsa druga sodelovanja in ponujajo različne delavnice s poudarkom na izdelavi keramike. Poleg delavnic organizirajo tudi druge (družabne) dogodke kot so pop-up trgovine, razstave in koncerte. Levo tako dobiva razsežnosti družabnega prostora, kjer svoje zavetje najdejo predvsem umetniške duše z neomajno ustvarjalnostjo ter vsi, ki cenijo ročno delo.

Ekskluzivno ročno delo

S skrbno izbrano vsebino spletne platforme želi Levo razširiti svoj fizični prostor in povabiti druge umetnike in oblikovalce, da sodelujejo in tržijo svoja dela na spletu. Ponujajo tudi ročno izdelane, ekskluzivne izdelke najboljše kakovosti, ki predstavljajo trajnostno proizvodnjo v majhnem obsegu. Našli boste predvsem keramiko, posodo, dekorativne in umetniške predmete.

Več o Delavnici Levo najdete na levo.si.

Foto: Instagram (@delavnicalevo)

Naloži več
Zapri