Ne, to ni AI! Ta viralna fotografija z olimpijskih iger je pritegnila veliko pozornosti!
Ne, to ni AI! Ta viralna fotografija z olimpijskih iger je pritegnila veliko pozornosti!

Ne, to ni AI! Ta viralna fotografija z olimpijskih iger je pritegnila veliko pozornosti!

To bo fotografija olimpijskih iger, je vzkliknila množica, ko je zagledala posnetek francoskega fotografa Jeroma Brouilleta. Zanimivo, nastala je 15.000 kilometrov stran od Pariza, osrednje lokacije letošnjih iger, sredi južnega Pacifika.

Tja so namreč preselili deskanje na valovih, šport, ki se po premieri v Tokiu že drugič pojavlja na olimpijskih igrah. Prizorišče tekmovanja je Teahupo’o, majhna vasica na otoku Tahiti, ki spada pod Francosko Polinezijo, in prav tam je trikratni svetovni prvak Gabriel Medina dosegel skoraj popoln rezultat (in dosegel nov rekord v tem športu na olimpijskih igrah).

Gabriel Medina Olimpijske igre

V četrtem krogu kvalifikacij je brazilski reprezentant prejel impresivno oceno 9,9, to pa se je odločil proslaviti tako, da se je z dvignjenimi rokami vrgel z visokega vala.

“Bilo je neverjetno dobiti dobre valove in skoraj sem dobil 10, tako da sem bil zelo zadovoljen s tem. Resnično so se uresničile sanje tekmovati v takih valovih za zmago na olimpijskih igrah. To so bile res moje sanje in danes razumem, da so resničnost”, je povedal Medina takoj po tem, ko je fotografija postala viralna.

Olimpijske igre surfanje

Fotografija je bila posneta z ladje, zaradi višine odseva in kota snemanja pa se zdi, da Medina hodi po oblakih. Ni presenetljivo, da so mnogi mislili, da gre za fotografijo, ki je nastala s pomočjo umetne inteligence. A so se motili – Jerome Brouillet je preprosto čakal na pravi trenutek. Hkrati je ostal dovolj miren, da je ujel ta posnetek.

Zanimivo je, da se sprva sploh ni zavedal svojega ulova. Fotografije je neposredno posredoval uredništvom in še naprej pozorno spremljal tekmovanje. V trenutkih počitka je segel po mobilnem telefonu, tam pa ga je pričakala vrsta sporočil, pa tudi obvestil, da njegovo delo prenašajo številni svetovni mediji.

Foto: Profimedia

Naloži več
Zapri