Francoska oblikovalka Sarah Espeute nas je osvojila s svojimi vezenimi izdelki
Francoska oblikovalka Sarah Espeute nas je osvojila s svojimi vezenimi izdelki

Francoska oblikovalka Sarah Espeute nas je
osvojila s svojimi vezenimi izdelki

Vezenine na prtih, servirnih prtičkih, posteljninah in na drugih gospodinjskih tekstilnih izdelkov so bile v preteklosti veliko bolj priljubljene kot danes. Vendar se mnogi oblikovalci in umetniki še danes obračajo na te tradicionalne veščine, da ustvarijo brezčasne kose, ki izžarevajo pristnost. Ena izmed njih je oblikovalka iz Marseilla Sarah Espeute. Pridih romantičnih, preteklih časov je zanimiv na več načinov, njena dela pa bodo všeč vsem sodobnim minimalistom, ki imajo radi retro pridih.

Nazaj k osnovam

Naše babice so bile mojstrice vezenja in ta stara umetnostna obrt se je nekoliko izgubila. Vezenje je tradicionalna tehnika obdelave tekstila, kjer se uporablja igla in nit za ustvarjanje okrasnih vzorcev in podob na tkanini. Vezenine se pogosto uporabljajo za okrasitev oblačil, gospodinjskih tkanin, šalov, blazin, prtov in mnogih drugih izdelkov. Imamo tudi več blagovnih znamk, ki so se obrnile na to veščino in izdelki, ki jih izdelujejo, so zelo zanimivi in ​​unikatni. Francozinja Sarah Espeute nas je s svojimi barvitimi motivi, ki nas spominjajo na morje tudi ko je zunaj hladno, osvojila na prvi pogled. Mogoče najdete navdih med njenimi deli, kdo ve, morda se boste lotili novega hobija.

Vezenje kot umetnost

Vezenje je več kot le tehnična veščina; je tudi umetniški izraz. Poleg učenja tradicionalne tehnike ima umetnik ali umetnica vso ustvarjalno svobodo ustvarjanja najrazličnejših umetnin. Poleg izdelkov, ki so zagotovo unikatni in pristni, ima lahko vezenje tudi terapevtske učinke, sprošča um in zmanjšuje stres.

Naloži več
Zapri