Preživite noč v muzejih. Prihaja Poletna muzejska noč!
Preživite noč v muzejih. Prihaja Poletna muzejska noč!

Preživite noč v muzejih. Prihaja
Poletna muzejska noč!

Tudi letos bo tradicionalno, že 22. leto zapored, potekala Poletna muzejska noč, ki je skupna akcija slovenskih muzejev, galerij in drugih kulturnih institucij. Na ta dan, v soboto, 15. junija, bodo muzejska vrata odprta vse do polnoči. 79 muzejev, galerij in drugih kulturnih ustanov po vsej Sloveniji bo na več kot 161 prizoriščih pripravilo pester program. Vstop in udeležba na vseh dejavnostih pa sta na ta dan brezplačna.

Vključeni muzeji in galerije

Od Plečnikove hiše do Narodnega muzeja Slovenije, od Parka vojaške zgodovine v Pivki do Pokrajinskega muzeja Ptuj in od Obalne galerije Piran do Slamnikarskega muzeja v Domžalah – skoraj ga ni muzeja, galerije ali zbirke, ki ne bi letos gostile Poletne muzejske noči in na široko odprla svoja vrata vse do polnoči. Ker je vključenih institucij enostavno preveč, da bi jih naštevali, predlagamo, da pred obiskom želenega muzeja ali galerije na spletu preverite dogodke.

Kaj se bo dogajalo?

Poleg tega, da so na Poletni muzejski noči odprta vrata muzejev in galerij in si tam lahko brezplačno ogledate njihove stalne ter začasne zbirke (tudi z vodenimi ogledi), večina kulturnih institucij na ta dan in še posebej v večernih urah pripravlja raznovrsten program. Ta lahko glede na lokacijo vključuje različne delavnice, predavanja, okrogle mize, koncerte, dogodke za otroke, ustvarjalne ure, interaktivne in družabne dogodke. Za podroben program preverite spletno stran želene institucije.

Foto: Poletna muzejska noč

Naloži več
Zapri