Spoznajte PolonaPolona: Skodelice z junaki pop kulture, ki polepšajo vsak ritual
Spoznajte PolonaPolona: Skodelice z junaki pop kulture, ki polepšajo vsak ritual

Spoznajte PolonaPolona: Skodelice z junaki pop kulture, ki polepšajo vsak ritual

Kdo vam dela družbo zjutraj, ko pijete kavo ali svoj najljubši topli napitek? Če imate (tako kot mi) radi prve minute dneva samo zase, potem je to najverjetneje le skodelica. Vaša najljubša! Takšna, ki ima sentimentalno vrednost in katero bi najraje nesli sabo tudi, ko greste na dopust. Kava iz nje še bolj tekne, saj vas skodelica spominja na lepe trenutke življenja. Takšne vrline imajo tudi skodelice znamke PolonaPolona, na katerih vam družbo delajo ilustrirani junaki popularne kulture: Amy Winehouse, France Prešeren, Jim Morrison, Albert Einstein, Coco Chanel, Janis Joplin, Prince in številni drugi. Samo izbrati morate svojega ljubljenca, ki vam v trenutku pričara lepši dan.

skodelica-kurt-cobain-polonapolona

O znamki PolonaPolona

PolonaPolona je butično, izključno žensko podjetje. Pristna blagovna znamka, na voljo na spletu, v knjigarnah in dizajnerskih trgovinah po vsej Evropi. V svetu PolonaPolona je umetnost uradna šola mišljenja, film prevladujoča resnica in ščepec rock’n’rolla odgovor na vse težave. Po navdihu največjih imen pop kulture so skodelice PolonaPolona tu, da v vsakdanje življenje prinesejo čarobnost. Te skodelice na mizo prinesejo občutek stila – lahko so izjava o nameri, dokaz okusa ali samo najboljše darilo, kar ste jih kdaj dobili.

skodelica-frida-kahlo-polonapolona

Zgodba znamke PolonaPolona

Začelo se je kot strasten projekt. Poletnega popoldneva leta 2013 se je Polona Pačnik odpravila po nakupih kuhinjskih krp in se po naključju znašla med belimi skodelicami kave z nerazložljivo mravljinčastimi konicami prstov in neugasljivo žejo, da bi nekaj narisala na vabljivo belo površino. Po dveh popoldnevih risanja je slikala ilustrirane skodelice in jih poslala svoji prijateljici, ki je iskala popolno darilo za svojega šefa. In dobila prvo naročilo.

Znamka je torej ustanovljena leta 2013 v Ljubljani, v Polonini dnevni sobi s 150 €, ki si jih je izposodila od babice. 126 narisanih junakov pozneje, je 8-krat spremenila ali povečala pisarno, 7-krat razširila skladišče, dodala 5 članov ekipe, danes pa oskrbuje več kot 300 trgovin, med njimi tudi prestižni Galeries LaFayette v Parizu in Peggy Guggenheim museum v Benetkah.

skodelica-salvador-dali-polonapolona

Ustanoviteljica znamke PolonaPolona

Polona Pačnik je zoprna mama, fina žena, opravljiva prijateljica, tečna sestra, vzorna hči, strastna bralka, sprehajalka psa, čistilka in gospodinja, direktorica in lastnica najbolj fine blagovne znamke pod soncem: PolonaPolona. Rad riše neumne ljudi, piše bodeča besedila, poležava ob vohunskih filmih ali prijetnih skrivnostih. Sanja o osvojitvi sveta, z enim junakom naenkrat.

Ilustratorka je po študiju modnega skiciranja odkrila, da lahko svoj izvrstni humor in strast do risanja pretopi v šaljive skodelice s karakterjem, na katerih upodablja kultne osebe z vsega sveta.

polona pačnik ilustratorka polonapolona

O skodelicah PolonaPolona

Umetnine na skodelicah so 100 % izvirne in izdelane v studiu v Ljubljani. Izdela jih ilustratorka in CEO, Polona. Skodelice so izdelane iz 100 % new bone china porcelana, ki je najmočnejši material med vso keramiko. Same po sebi so čvrste in trpežne – kar vam zagotavlja, da boste imeli prijatelja za kavo za dolgo, dolgo časa. Primerne so za pomivanje v pomivalnem stroju in uporabo v mikrovalovni pečici. Med najbolj priljubljenimi motivi do David Bowie, Freddy Mercury, Audrey Hepburn, Bob Marley, Marilyn Monroe, Steve Jobs, Kurt Cobain in Frida Kahlo.

skodelica-cleopatra-polonapolona

Journalovi favoriti

skodelica-david-bowie-polonapolona
the glam rocker
skodelica-audrey-hepburn-polonapolona
the fair ingenue
skodelica-audrey-hepburn-polonapolona
jugoslovanca, espresso set
skodelica-joze-plecnik-big-cup-polonapolona
ta tromosten arhitekt
skodelica-steve-jobs-polonapolona
the apple seller
cup-inspired-by-frida-kahlo-polonapolona
the tweezerless icon
cup-inspired-by-john-lennon-polonapolona
the naked pacifist
cup-inspired-by-andy-warhol-polonapolona
the pop celebrity
cup-inspired-by-nikola-tesla-polonapolona
the storm chaser

Znamko PolonaPolona najdete:

Spletna stran in trgovina: polonapolona.com

Prodajna mesta v Sloveniji:

Instagram: @polonapolonashop

Facebook: www.facebook.com/polonapolonaheroes

 

Foto: PolonaPolona

Naloži več
Zapri