Oglejte si slikarsko razstavo, ki ponuja vpogled v intimnost človeške duše
Oglejte si slikarsko razstavo, ki ponuja vpogled v intimnost človeške duše

Oglejte si slikarsko razstavo, ki ponuja
vpogled v intimnost človeške duše

V Galeriji Stolp na Blejskem gradu je do 30. junija na ogleda slikarska razstava Comm-Unity akademske slikarke Nuše Smolič. Razstava Comm-Unity je deveto poglavje v seriji samostojnih dogodkov, ki jih slikarka Nuša Smolič izvaja kot del svojega projekta v zadnjem letu. Razstave potekajo na različnih lokacijah, kjer vsaka od njih prinaša svoj edinstven koncept.

nusa_smolic_comm-unity

Vpogled v intimnost človeške duše

Comm-Unity predstavlja prostor, kjer se prepleta filozofija in psihologija ter soustvarjata edinstven mozaik človeškega doživetja. Razstava predstavlja serijo portretov z različnimi tehnikami, kjer se ob vsakem od njih razvije kompleksen dialog med gledalcem in umetniškim delom, ki transcendirata zgolj opazovanje ter vključuje tako čustva kot tudi razum.

Filozofija razstave presega površinsko opazovanje slikovnega materiala. Gre za potovanje skozi notranji labirint vsakega posameznika, kjer se razkrivajo sanje, boji, zmage in rane. Vsak portret nam odpira vpogled v intimnost človeške duše, v njeno hrepenenje po povezanosti in razumevanju. Comm-Unity nas spodbuja, da presežemo omejitve lastnega jaza in se poglobimo v medsebojno deljenje, sprejemanje ter ljubezen.

Tako se razstava Comm-Unity razodene kot ogledalo naše lastne biti, ki odseva tako individualno kot tudi našo skupno pot. V objemu razstave lahko občutimo pomen pripadnosti nečemu večjemu, pomen zavedanja, da smo del kolektiva, ki nas sprejema in osvetljuje na naši življenjski poti.

razstava comm-unity slikarka nusa semolic
nusa_smolic_comm-unity

O umetnici

Nuša Smolič je umetniško delujoča na domačih in mednarodnih tleh, po izobrazbi akademska slikarka in modna oblikovalka, večna raziskovalka in snovalka kreativnih idej, zagovornica in iskalka lepot življenja, večna povezovalka enako mislečih ljudi. Pri svojem delovanju se posveča slikarskim in performativnim projektom, kjer združuje različne sfere likovne izraznosti in cel spekter njenih izkušenj. Deluje kot umetniška svetovalka, vodja, mentorica slikarskih in risarskih tečajev, organizatorica umetniških projektov in samostojna umetnica na raznolikih področjih. Sodeluje z različnimi likovnimi organizacijami, galerijami in umetniki vseh vrst. 
»Naj se razvija in živi paleta kreativnih idej in naj se pletejo lepa povezovanja/sodelovanja!«
-Nuša Smolič.
nusa_smolic_comm-unity
nusa_smolic_comm-unity

Razstava Comm-Unity je na ogled v Galeriji Stolp na Blejskem gradu do 30. junija.

Foto: Boris Pretnar

Naloži več
Zapri