Bi radi popestrili stene svojega stanovanja? Tu so (spletne) galerije, kjer lahko kupite dela slovenskih umetnikov
Bi radi popestrili stene svojega stanovanja? Tu so (spletne) galerije, kjer lahko kupite dela slovenskih umetnikov

Bi radi popestrili stene svojega stanovanja? Tu so (spletne) galerije, kjer lahko kupite dela slovenskih umetnikov

Včasih za spremembo prostora, ki bi vnesla nekaj svežine ali popestritve v dom, res ne potrebujemo veliko. Ni se treba lotevati celovite obnove, z nekaj kreativnosti lahko povsem spremenimo vzdušje stanovanja. To lahko storite tako, da drugače postavite pohištvo, pobarvate steno ali dve ali pa nanje obesite kakšno sliko, plakat ali drugo umetniško delo. Če se vam dopade ta zadnja opcija, potem berite dalje! Prebrskali smo namreč (spletne) galerije, da bi našli dela slovenskih umetnikov, s katerimi si lahko olepšate prostor ali pa jih morda podarite nekomu, ki ceni umetniški izraz.

slovenski umetniki - prodajne galerije - nakup umetniških del

Artopolis.si

Artopolis je spletna platforma za promocijo, prodajo in nakup sodobne slovenske umetnosti. Umetnicam in umetnikom nudi enostavna in brezplačna orodja za izdelavo spletnega portfolia za vse medije vizualne umetnosti. Galerijam, zbirateljicam/jem in širši javnosti pa omogoča enostaven pregled in nakup sodobne umetniške produkcije. Na portalu boste našli najrazličnejše umetniške stile: slikarstvo, grafiko, strip, ilustracijo, plakate, digitalne in analogne fotografije, instalacije, video, interdisciplinarne umetnine in mnogo drugega. Brskate lahko med številnimi že znanimi umetniki in vzhajajočimi zvezdami slovenske art scene.
artopolis.si

Atelje Galerija

Atelje Galerija s svojim delovanjem povezuje sodobne vizualne umetnike in oblikovalce na različnih ustvarjalnih področjih ter pomaga ustvarjati kulturni utrip v privlačnem, zgodovinskem delu mestnega jedra Ljubljane. Profil Galerije je mozaik izbrane ustvarjalne scene umetnikov, ki so z njo povezani od začetka njenega delovanja, in tistih, ki so se ji pridružili pozneje. Namenjena je predstavitvi avtorjev in obveščanju zainteresirane javnosti, kot svoje poslanstvo pa razume podporo in zastopstvo mladih izvirnih ustvarjalcev, katerih razvoj še dodatno spodbuja prek virtualnega prodajnega mesta. Atelje Galerija ima svoje prostore v slikoviti stavbi na desnem bregu Ljubljanice, na Gallusovem nabrežju, dela pa si lahko ogledate tudi v spletni galeriji.
Atelje Galerija, Gallusovo nabrežje 29, Ljubljana | store.ateljegalerija.si

atelje galerija slovenski umetniki
atelje galerija slovenski umetniki
atelje galerija slovenski umetniki

Displej

Displej je nastal v želji, da bi dela nadarjenih ilustratorjev in fotografov postala prepoznavna in dostopna širši javnosti tudi preko galerijskih zbirk. Vsa dela so izbrana z  občutkom za tok časa in umetniški potencial. Veliko pozornosti posvečamo kakovosti tiska, izbiri medija/papirja in okvirjev ter skrbi, da ostanejo dela kljub naštetemu cenovno dostopna. Številni motivi, ki so tako po tehnikah, kot po vzdušjih različni omogočajo, da vsak posameznik najde njemu všečno delo primerno za opremo doma, poslovnih ali javnih prostorov, ki potrebujejo dekorativni dotik.
displej.art

Galerija Lala

Galerija Lala na Židovski ulici 5 v Ljubljani prodaja unikatna dela slovenskih umetnikov že od leta 1988. Tam boste našli predvsem dela sodobne umetnosti v različnih slikarskih tehnikah, kipe, grafike in ilustracije. Med avtorji so tako priznani slikarji naše preteklosti, kot sta na primer Maksim Gaspari in Rihard Jakopič, kot tudi avtorje sodobne umetnosti, med njimi Bor Šparemblek, Andraž Šalamun, Simon Kajtna in drugi.
@galerija_lala

Galerija Zala: Program 222

Dejavnost Galerije Zala zaznamuje že več kot tridesetletna prisotnost na slovenskem likovnem prostoru, v katerega se aktivno vključuje z razstavnim programom slovenskih in tujih umetnikov ter s predstavitvijo slovenske likovne dediščine širši javnosti. Leta 1994 je galerija predstavila izvirni projekt Generacija 82, kot prvi projekt, ki je zajemal zastopanje skupine močne mlajše generacije slovenske likovne umetnosti, Program 222 pa je nadaljevanje le tega in sicer gre za platformo mlade sodobne likovne produkcije. V sklopu programa se lahko včlanimo v Young Collectors Club, ki je namenjen vsem, vseh starosti, ki so na začetku oblikovanja lastne umetniške zbirke ali pa si zgolj želijo priti v stik z umetniki, spoznati proces ustvarjanja in odkriti mlado umetnost.
Galerija Zala, Gosposka ulica 7, Ljubljana | www.program222.si

Art Mus

Art Mus je spletno prodajno-promocijski sejem vizualnih umetniških del. Na sejmu sodelujejo številni priznani slovenski umetniki in umetnice. Ključnega pomena za uveljavitev sodobne umetnosti in z njo tudi prodajnih priložnosti je predvsem prepoznavnost in prisotnost avtorjev na umetnostnem trgu, še posebej domačem, ki je še v razvoju. Zato povezujejo raznolike umetniške akterje, cenilce umetnosti, kritike, umetnike, galeriste, zbiratelje, ljubitelje, umetnostne zgodovinarje, študente in dijake, saj želijo spodbujati prodajo številnih priznanih slovenskih umetnikov ter nacionalno uveljavljanje sodobnih slovenskih in tudi mednarodnih vizualnih umetnosti. Redno organizirajo pop-up dogodke, umetnine pa lahko kupite tudi preko njihove spletne strani.
art-mus.si

Foto: Unsplash, Instagram (@ateljegalerija)

Naloži več
Zapri