Čokoladna jajčka iz arašidovega masla so letos naša najljubša velikonočna poslastica
Čokoladna jajčka iz arašidovega masla so letos naša najljubša velikonočna poslastica

Čokoladna jajčka iz arašidovega masla so letos naša najljubša velikonočna poslastica

Navdih za letošnjo najbolj okusno in vizualno privlačno velikonočno sladico smo našli na profilu mame in hčere, ki obožujeta kuhanje in preproste recepte. Lexi Harrison in Beth Sinclair sta ustvarjalki profila Crowded Kitchen, ki je poln mamljivih receptov. Tokrat so nas pritegnila velikonočna jajčka oziroma pisanice, ki so čudovito okrašena – ne gre za prava jajca, temveč za sladka jajčka iz kombinacije arašidovega masla, mandljeve moke in čokolade. V nadaljevanju predstavljamo recept.

 

Recept za arašidova jajčka

Sestavine:

  • 315 g arašidovega masla (brez sladkorja)
  • 1/3 skodelice mandljeve moke
  • 60 ml javorjevega sirupa
  • 30 g sladkorja v prahu
  • 1/2 žličke vaniljevega ekstrakta
  • ščepec soli
  • 225 g bele čokolade
  • 2 žlički kokosovega olja
  • 1/2 žličke modre spiruline v prahu in 1/4 žličke matche v prahu
  • 1 žlička kakavovega prahu
  • 1 žlica hladne vode

Postopek:

  • V večji posodi zmešajte arašidovo maslo, javorjev sirup, sladkor v prahu, mandljevo moko, vaniljev ekstrakt in ščepec soli, dokler zmes ne postane gladka in homogena.
  • Zmes razdelite na porcije po dve žlici. Vsako oblikujte v kroglico, nato pa med dlanmi oblikuj jajčasto obliko.
  • Položite jih na pekač, obložen s papirjem za peko, in postavite v zamrzovalnik, medtem ko pripraviš preliv.
  • V manjši posodici zmešajte kakav in vodo ter pustite stati.
  • Belo čokolado in kokosovo olje raztopite nad soparo ali v mikrovalovni pečici.
  • Primešajte spirulino in matcho (ali jedilno barvo) ter prilagodite odtenek po želji. Zmes prelijte v nižjo skodelico ali posodico.
  • Jajčka je najbolje pomakati, ko so napol zamrznjena – tako se čokolada hitro strdi in se ne razleze po pekaču.
  • V spodnji del jajčka zapičite zobotrebec in ga previdno potopite v belo čokolado.
  • Ko se čokolada skoraj strdi, jajček položite nazaj na papir za peko in takoj odstranite zobotrebec. Če predolgo čakate, lahko čokolada poči.
  • Za dekoracijo potopite čopič za pecivo v kakavovo zmes. Držite ga približno 20 cm nad pekačem in s prsti rahlo potegnite po ščetinah, da kapljice padejo na jajčka in ustvarijo pikčast učinek.
  • Postavite v hladilnik, da se čokolada popolnoma strdi (približno 10 minut).

Članek je povzet s portala Journal.hr

Foto: Instagram

Naloži več
Zapri