Recept dneva: Avokadov krompirček
Recept dneva: Avokadov krompirček

Recept dneva: Avokadov krompirček

Pomfrit je za mnoge priljubljen prigrizek, pa tudi priloga, ki jo lahko uživamo k različnim jedem. Običajno je narejen iz krompirja in se odlično kombinira z različnimi omakami in pomakami. Pomfri pa lahko naredimo tudi iz drugih sestavin, kot so – na primer – bučke, jajčevci ali korenje. Zato ni presenetljivo, da je vedno več eksperimentiranja z živili, iz katerih lahko pripravimo ta prigrizek, zdaj pa se osredotočamo na avokadov krompirček. Spodaj predstavljamo vse o tem hitrem in enostavnem receptu, ki vam ne vzame več kot pol ure časa.

Kako pripraviti: Avokadov krompirček

Največkrat avokado kupimo z namenom, da pripravimo okusno guacamole omako ali pa ga uporabimo za pripravo avokadovega toasta. Lahko pa avokado uporabite tudi pri pripravi piščančje solate ali celo – na primer – avokadove pene. Zdaj je avokado glavna zvezda recepta za ocvrt krompirček, ki smo ga našli na Instagram profilu chefa Toma Fauconneta. Še več, zanjo potrebujete le tri sestavine, ki jih morda že imate v svoji kuhinji. Konec koncev bo po tem receptu nastal okusen prigrizek ali priloga, ki bo postala ena vaših najljubših. Če pa imate težave s čiščenjem avokada, smo našli trik, ki bo ta na videz zapleten postopek zelo poenostavil.

Sestavine


  • dva avokada
  • jajce
  • 50g parmezana

Priprava


V globoki skledi pretlačimo dva avokada, dodamo jajce in 50g parmezana. Sestavine zmešamo z vilicami, torej jajce in parmezan pretlačimo skupaj z avokadom. Dobljeno zmes previdno položimo na peki papir in oblikujemo debelejše palčke. Krompirček pečemo približno 15 minut v pečici, ogreti na 180 stopinj. Če pa imate cvrtnik, ga lahko uporabite tudi za pripravo pomfrija. Prav tako se avokadov krompirček odlično kombinira z omakami in omakami, predlagamo pa, da ga poskusite z omako iz fižola in korenja ali omako iz modrih jajčevcev.

Naloži več
Zapri