

Sveže pecivo je eden najboljših načinov za začetek dneva, a ko se nam ne ljubi odhajati od doma, da bi ga kupili, si ga lahko preprosto pripravimo sami. Domače pecivo je lahko prav tako okusno (in enostavno za pripravo), v zadnjem času pa smo še posebej navdušeni nad bagli. Bagel sendvič za zajtrk ali brunch zahteva le pet sestavin (štiri, če ne štejemo začimb) in 20 minut priprave, hkrati pa je nasiten in okusen izbor za začetek dneva. Spodaj razkrivamo recept.
Bagel sendvič
Sestavine:
- 1 skodelica grškega jogurta
- 1 skodelica moke
- 1 jajce
- pecilni prašek
- začimbe (sezam, česen v prahu, sol)
Priprava
Najprej segrejte pečico na 190 °C. Nato v skledi zmešajte moko, grški jogurt in pecilni prašek, dokler ne dobite lepljivega testa. Delovno površino posujte z malo moke, nato nanjo prenesite testo. Začnite ga gnetiti, pri čemer lahko dodajate moko, če se vam zdi preveč lepljivo. Pazite, da ne pregnetete preveč, saj želite ohraniti mehko teksturo.
Ko dosežete gladko testo, oblikujte večjo kepo in jo razdelite na štiri enake dele, ki jih nato oblikujete v manjše kroglice. Vsako kroglico nežno sploščite in na sredini naredite luknjo, da dobite značilno obliko bagla.
V manjši posodi stepite jajce z malo vode, nato bagle premažite s to mešanico in jih posujte s soljo ter izbranimi začimbami. Pekač obložite s papirjem za peko in bagle pecite 20–25 minut, dokler rahlo ne narastejo in ne dobijo zlato rjave barve.
Ko so bagli pečeni, jih napolnite s svojim najljubšim namazom ali nadevom – kremnim sirom, avokadom, lososom, sirom ali katerokoli drugo kombinacijo, ki vam je pri srcu. Dober tek!
Članek je povzet s portala Journal.rs
Foto: Instagram (@flourmoonbagels / @emilisindlev / @laurenladnier)