Natrpane dneve, polne dela in obveznosti, radi zaključimo doma, v počasnem tempu, v prijetnem razpoloženju z najdražjimi. Zato je to čas rezerviran za pripravo vsem priljubljenih jedi, nato pa uživanje ob hrani in druženju. Da ostane čim več časa za druženje, izbiramo hitre in enostavne možnosti. Recepti s tremi sestavinami so postali zelo priljubljeni, zato so hitre žemljice iz skute ali grškega jogurta in moke trenutno veliki hit.
Hitro pripravljeni “bagelsi”
Obstaja več različnih receptov za hitre, beljakovinsko bogate žemljice ali bagelse. Nekateri jih delajo s svežim kravjim sirom, nekateri z grškim jogurtom, nekateri uporabljajo klasično belo moko, drugi pirino ali mandljevo moko. Moki in siru/jogurtu lahko dodate malo soli in pecilnega praška, če pa želite čim bolj zmanjšati število sestavin, lahko tudi brez tega.
Za razliko od pravih žemljic ni kuhanja in nato peke, to pecivo se samo speče. Kakor koli že, recept ne bi mogel biti lažji in te domače žemljice dobivajo navdušene pozitivne ocene.
Recept
Sestavine:
- 1 skodelica (210 g) svežega polnomastnega kravjega sira oziroma skute
- 1 skodelica moke (125 g) (pšenična ali pira)
- ščepec soli
- 1/2 čajne žličke pecilnega praška
- dodatki: 1 jajce za premaz in po želji semena za posip
Priprava
- Pečico segrejemo na 190 stopinj Celzija. Velik pekač obložimo s peki papirjem.
- Skuto mešajte, dokler ne postane kremasta zmes. Dodamo sol, pecilni prašek in moko ter premešamo.
- Prestavimo na pomokano delovno površino, oblikujemo 4 kroglice.
- Iz kroglic naredite dolge svaljke, konce pa povežite v obliko peciva.
- Bagelse namažite s stepenim jajcem in na vrh dodajte semena.
- Pečemo 25-30 minut v pečici ali 10-12 minut v cvrtniku oziroma air fryeru.
- Pustite, da se ohladiji (približno 15 minut) in nato postrezite.
Foto: Instagram, Dupe Photos