Čas je za jesenske recepte, s cimetom in banano pa je to pecivo idealno za novo sezono
Čas je za jesenske recepte, s cimetom in banano pa je to pecivo idealno za novo sezono

Čas je za jesenske recepte, s cimetom in banano pa je to pecivo idealno za novo sezono

Ko se zunaj začnejo deževni dnevi in ​​se temperature spustijo, se vsi radi zaleknemo v topel dom, sprostimo ob najljubši seriji in si privoščimo kaj sladkega. In kaj bolje zaokroži tak dan kot dišeča jesenska torta? Bananina torta s cimetom in začimbami je ravno to, kar potrebujete – veganska, odlično začinjena in sočna.

Njegova prefinjena kombinacija banane in cimeta daje občutek topline in ni presladka, zato bo všeč vsem. Kot predlaga njena avtorica @eatsbyellaa, jo prelijte s stepeno smetano brez mlečnih izdelkov in s karamelo za popoln užitek, ker – zakaj pa ne?

cimet_pexels
banana_pexels

Bananina torta s cimetom in začimbami

Sestavine za biskvit:

  • 220 g pretlačene banane (2,5 banane)
  • 90 g svetlo rjavega sladkorja
  • 50 g kokosovega sladkorja
  • 80 g oljčnega olja
  • 65 g jabolčne čežane (lahko tudi bananino)
  • 1 čajna žlička vanilijevega ekstrakta
  • 3 žlice mandljevega masla
  • 1 jušna žlica cimeta
  • 1/4 čajne žličke muškatnega oreščka
  • 1/8 čajne žličke ingverja v prahu
  • 180 g navadne moke
  • 1/2 čajne žličke sode bikarbone
  • 1/2 čajne žličke pecilnega praška
  • ščepec soli

Glazura:

  • 110 ml smetane za stepanje
  • 100 g veganskega kremnega sira
  • 1 čajna žlička vanilijevega ekstrakta
  • 50 g sladkorja v prahu

Priprava:

Pečico z ventilatorjem segrejemo na 160 °C. Kvadraten pekač za torto obložimo s papirjem za peko. Pretlačite banane v veliki skledi, nato zmešajte sladkor, olje, maslo, vanilijo, sol in jabolčno omako. Presejemo moko, začimbe, sodo bikarbono in pecilni prašek. Nežno premešajte in pazite, da ne premešate preveč. Dodamo na pekač in pečemo približno 28 minut (preizkusimo z zobotrebcem, če je testo pripravljeno). Medtem ko se testo ohlaja, stepemo glazuro: z električno metlico stepamo smetano, da dobimo trdo zmes, dodamo vanilijo in kremni sir ter postopoma dodajamo sladkor v prahu. Ohladimo v hladilniku. Postrezite s karamelo in zdrobljenimi piškoti (po želji).

Foto: Pexels, Instagram (@eatsbyellaa)

Naloži več
Zapri