Če vam letos ni do praznovanja valentinovega, imamo popoln recept za anti-valentinovo torto!
Če vam letos ni do praznovanja valentinovega, imamo popoln recept za anti-valentinovo torto!

Če vam letos ni do praznovanja valentinovega, imamo popoln recept za anti-valentinovo torto!

Bliža se dobro znani datum – 14. februar, valentinovo ali dan zaljubljenih. Za nekatere je to poseben praznik ljubezni, za druge pa precej neljub dogodek, ki jih spomni, da so samski in niso ravno v romantičnem razpoloženju. Če se prepoznate v tem opisu, je ta prispevek kot nalašč za vas. Predstavljamo recept za Blank Space Cake – torto, ki jo Taylor Swift v videospotu za pesem Blank Space zabode z nožem.

Torta je pripravljena po italijanskem receptu in mora biti lahka, sočna, visoka, mehka in seveda okusna. Na prvi pogled se zdi, da je tak rezultat težko doseči, vendar je s pravim receptom vse mogoče.

Blank Space torta

Sestavine:

Torta:

  • 2 skodelici moke
  • 1 1/2 skodelice sladkorja
  • 1 žlica ali 3 čajne žličke pecilnega praška
  • 1 čajna žlička soli
  • 1 1/2 čajne žličke želatine v prahu
  • 1/2 skodelice rastlinskega olja
  • 7 rumenjakov
  • 1 skodelica hladne vode
  • 7 beljakov
  • 1/2 čajne žličke pecilnega praška (vinskega kamna)

Krema:

  • 1/2 skodelice masla
  • 2 1/2 skodelice sladkorja v prahu
  • 60 ml mleka
  • 1/2 stopljene bele čokolade

  • jagodno ali malinovo marmelado

Priprava

Segrejte pečico na 220 °C. V skledo stresite moko, sladkor, pecilni prašek, sol in želatino ter vse skupaj mešajte, dokler ne odstranite morebitnih grudic. V sredini mešanice naredite jamico, nato dodajte olje, želatino, rumenjake in vodo. Zmes pustite na strani.

V drugi skledi stepite beljake in pecilni prašek z mešalnikom na visoki hitrosti. Z lopatko jih postopoma, v treh delih, nežno vmešajte v preostalo maso. Potrebovali boste pekač v obliki srca. Pekač obložite s papirjem za peko in vanj enakomerno razporedite maso.

Torto pecite pri zmerni temperaturi približno eno uro. Ko je pečena, jo pustite, da se ohladi, vendar obrnjeno na glavo. V sredino torte dodajte marmelado iz jagod ali malin.

Za pripravo kreme stepite maslo s sladkorjem v prahu in eno žlico mleka, dokler zmes ne postane gladka in svetla. Nato postopoma, žlico za žlico, dodajajte preostalo mleko, dokler ne dosežete želene konsistence. Torto premažite s kremo – in voilà!

Članek je povzet s portala Journal.rs

Foto: Instagram (@_bolotres/ @bakery.mimpi/ @mary_allyson/ @cre.patisserie)

Naloži več
Zapri