Blanširane breskve s smetano dodajamo na seznam hitrih poletnih receptov
Blanširane breskve s smetano dodajamo na seznam hitrih poletnih receptov

Blanširane breskve s smetano dodajamo na
seznam hitrih poletnih receptov

Poleg vseh poletnih vsebin, ki se jih veselimo, je na tem seznamu tudi sezonsko sadje. Od pomladi, ko začnemo z jagodami in češnjami, pa vse do epicentra poletja postanejo lubenice, melone in breskve priljubljene za sladkanje. Čas je, da se posvetimo sezonskemu sadju in morebitnim sladicam. Tako smo na Instagram profilu @itsholly naleteli na recept za blanširane breskve s smetano. Breskve s smetano so sladica poletja, mi pa vam razkrivamo recept za novo najljubšo poslastico.

Breskve s smetano so poletna sladica, recept pa hiter in enostaven

Sestavine

  • štiri breskve
  • breskvini listi
  • vanilijev ekstrakt ali vanilijev strok
  • vrečka želatine
  • mascarpone sir
  • sladka smetana
  • sladkor in voda

Priprava

Pripravili boste tri sladke omake: blanširane/marinirane breskve, breskov žele in kremo iz breskovih listov. Za začetek narežemo štiri breskve in jih položimo v vrelo vodo, da jih zlahka olupimo. Te lupine ne boste zavrgli, ampak jo boste uporabili pri pripravi breskovega sirupa. Mešanici kuhanega sladkorja in vode dodamo breskove lupine in vanilijev ekstrakt. Medtem ko se to kuha, kuhane breskve narežemo na srednje velike kose. Skozi cedilo jih prelijemo z zdaj že kuhanim breskovim sirupom. Preostanek precejenega sirupa zmešamo z želatino, da dobimo žele.

Za stepeno smetano potrebujemo breskove lističe, mascarpone sir in sladko smetano. V lonec dodamo breskove liste in sladko smetano ter malo segrejemo. Nato v posebno posodo dodamo dve žlici mascarpone sira in ga prelijemo s pripravljeno mešanico. Vse skupaj mešamo toliko časa, da se združi in dobimo kremasto stepeno smetano. Nato sledi postrežba. Najprej razporedite blanširane breskve, nato nanesite žele, na vrh pa še stepeno smetano. Vaša poletna sladica je pripravljena. Uživajte!

Postopek si lahko ogledate v spodnjem videu:

Članek je prevzet iz portala Journal.rs

Foto: Instagram (@itsholly, @daniscooking, @coupleinthekitchen, @purecane)

Naloži več
Zapri