Čas je, da počasi zajadramo v lepše vreme in mediteranske jedi. Ena takih testenin je cacio e pepe, priljubljen italijanski recept za špagete s sirom in poprom. Za pripravo te jedi potrebujete le štiri sestavine in približno dvajset minut časa. Odličen predlog, če imate v hladilniku dobro vino in ga radi zaužijete ob obroku. Svetujemo vam, da za pripravo izberete debelejše vrste špagetov. Da vas ne bomo več držali v napetosti, bomo počasi prešli na ta lahek in okusen recept.
Bodite v koraku
s trendi
Prijavite se na novice Journal.
Sestavine za 2 osebi:
- 160 g špagetov (po možnosti debelejših)
- 100 g polzrelega sira Pecorino Romano
- 20 g ekstra deviškega olivnega olja
- črni poper
Priprava:
Špagete skuhamo v večji količini rahlo osoljene vrele vode. Medtem dodajte nariban polzrel pecorino v skledo z žličko črnega popra in dvema žlicama ekstra deviškega oljčnega olja. V posodo dodamo kozarec vode, v kateri smo kuhali testenine in pustimo, da se sir stopi in dobi kremasto strukturo. Ko so testenine skuhane “al dente”, odcedimo in pustimo nekaj vode, v kateri so se kuhale. Testenine dobro premešamo v skledi, dokler se ne povežejo z omako. Postrezite z dodatkom črnega popra.
Po želji dodamo svežo baziliko in postrežemo s kozarcem najljubšega vina.
Če ste razpoloženi še za nekaj italijanskih receptov, tukaj povezava do gnudov – italijanske različice klasičnih njokov.
Foto: Pexels, Unsplash