Caramel Affogato s pristno italijansko kavo je odlična sladica. Predstavljamo vam preprost recept, idealen za tople dni
Caramel Affogato s pristno italijansko kavo je odlična sladica. Predstavljamo vam preprost recept, idealen za tople dni

Caramel Affogato s pristno italijansko kavo je odlična sladica. Predstavljamo vam preprost recept, idealen za tople dni

Priprava


Recept za to kavno poslastico smo našli na Instagram profilu Kopi Coffee 咖啡. Ko boste Caramel Affogato postregli na svoji terasi ali balkonu, se boste v isti sekundi ponesli v malo bolj italijansko pokrajino. Recept je zelo enostaven. Za pripravo te poslastice doma ne potrebujete veliko – le svež vanilijev sladoled, karamelo in seveda espresso. Ko vse to združite v enem kozarcu, dobite fuzijo pristnih italijanskih okusov. Topel espresso se počasi preliva čez hladen sladoled in tako ustvari idealno kombinacijo kontrastnih temperatur in tekstur.

Italijanska kava z zgodovino


Zgodovina Caramel Affogato sega globoko v tradicijo italijanske kuhinje, pa tudi v sodobno eksperimentiranje z okusi in teksturami. Ta poslastica, čeprav sestavinsko preprosta, ima bogato zgodbo, ki govori o prepletu tradicije in ustvarjalnosti. Korenina te kave je v tradicionalni italijanski poslastici, znani kot affogato, kar v prevodu pomeni “utopljen”. To ime izhaja iz načina priprave – svež sladoled potopimo v vročo kavo in tako ustvarimo idealno kombinacijo toplote in mraza, sladkega in grenkega.

Glede na to, da se Italijani jedi lotevajo z veliko pozornosti, obstaja določen način pitja te kave. Kavo namreč na sladoled prelijemo pred serviranjem. Nekateri raje uporabljajo čajno žličko, drugi pa mešanico počasi srkajo. V Italiji affogato običajno postrežejo po kosilu ali večerji.

Naloži več
Zapri