Takoj, ko se ohladi, začnemo razmišljati o cimetovih rolicah. Ta gigantska različica je vse, kar danes potrebujemo
Cimetove rolice imajo svoje korenine v skandinavski kuhinji (natančneje na Švedskem), vendar so postale priljubljene po vsem svetu za zajtrk ali sladico. Prepoznavne po intenzivnem vonju cimeta in sladkem okusu se najpogosteje pripravljajo za hladne dni. Pekarne in slaščičarne jih imajo v teh dneh v ponudbi, če pa si zaželite malo drugačne različice, torej cimetovo rolado, ki jo narežete in postrežete kot torto, poskusite naslednji recept.
Našli smo jo pri kulinarični blogerki Rosie Brown, znani po svojih kreativnih idejah za sladice. Torta, ki jo je oblikovala, je tako kot klasične cimetove rolice prelita z glazuro, ki daje celotni torti popoln hrustljav vrh, najboljše pri tem pa je, da je enostavna za pripravo. Njena različica je veganska, po želji pa lahko uporabite tudi kravje mleko in klasično maslo. Je ultimativna sladica za vse ljubitelje cimetovih rolic!
Sestavine:
Testo:
- 480 ml veganskega mleka
- 115 g veganskega masla, stopljenega
- 50 g sladkorja
- 1 paket suhega kvasa
- 650 g moke za kruh
- ščepec soli
- 1 čajna žlička pecilnega praška
Nadev:
- 170 g veganskega masla, zmehčanega
- 150 g rjavega sladkorja
- 2 žlici mletega cimeta
Glazura:
- 100 g sladkorja v prahu
- 30 g veganskega mleka ali smetane
- 1 čajna žlička vanilijevega ekstrakta
Bodite v koraku
s trendi
Prijavite se na novice Journal.
Priprava:
Začnemo z aktiviranjem kvasa, nato ga primešamo suhim sestavinam, pustimo vzhajati in dobimo popolnoma sladko, mehko testo. Ko se testo podvoji, ga vzamemo na pomokano površino in razvaljamo v pravokotnik. Testo namažemo z nadevom in zvijemo v velik cimetov zavitek. Testo nato pustimo vzhajati (približno pol ure), preden ga zlato spečemo in nato prelijemo s sladko glazuro.
Foto: Instagram (@recipebyrosie)