Zakaj obožujemo jesen, ko gre za gastronomijo? Odgovor je preprost – cimetove rolice. Edinstven način, da se posladkate s čajem ali najljubšo skodelico kave. Ob tej priložnosti smo pripravili recept za vegetarijansko možnost. S hladnejšimi dnevi prihaja post, najdejo pa se tudi tisti, ki se trenutno prehranjujejo vegetarijansko. S tem receptom dobite zvitke, ki so po okusu in videzu enaki tistim, pripravljenim po originalnem receptu.
SESTAVINE ZA TESTO
- 300 g moke
- 200 ml toplega rastlinskega mleka
- 10 g suhega kvasa
- 3 žlice sladkorja
- 50 g stopljene margarine/rastlinskega masla
SESTAVINE ZA NADEV
- 150 g mehke margarine/rastlinskega masla
- 4-5 žlic sladkorja
- 1,5 žlice cimeta
SESTAVINE ZA PRELIV
- 5 žlic mleka
- 5 žlic sladkorja v prahu
- 1 vanilijev sladkor
PRIPRAVA
V toplem mleku raztopimo sladkor, dodamo kvas in počakamo, da se aktivira. Dodamo stopljeno margarino, nato zmešamo z moko. Zmešano testo pustimo vzhajati eno uro. Preden razvaljamo, naredimo zmes za nadev. Testo razvlečemo v pravokotno obliko, prekrijemo z nadevom in po daljši strani zvijemo. Narežemo na za dva prsta debele svaljke, jih razporedimo v pomaščen pekač in pustimo vzhajati še 30 minut. Pečemo v ogreti pečici na 180 stopinj 25-30 minut. Takoj po peki cimetove zvitke prelijemo s sladkornim prelivom.
Foto: Pexels; Instagram: @spnlnv, @ohmyroll_