

Restavracija na Dunaju, o kateri vsi govorijo, združuje italijansko in japonsko kuhinjo, hit jed pa je udon cacio e pepe
Če obstaja mesto, ki ve, kako združiti eleganco, zgodovino in hedonizem na krožniku – to je Dunaj. Od cesarskih kavarn do street food oaz, avstrijska prestolnica nikoli ne preneha presenečati za nepce. Vendar pa je tudi v mestu z tolikšno kulinarično izbiro en restavracija uspela povzročiti vihar med foodiji in vplivneži: Cucina Itameshi.
Nahaja se v zgodovinskem Dogenhofu na Praterstraße, ta restavracija je združila tisto, kar na prvi pogled morda ne bi pričakovali – italijansko kuhinjo z japonskim pridihom. Itameshi dobesedno pomeni “japonska interpretacija italijanske hrane”. In točno to tukaj tudi dobite. Ustvarjalni kaos v najboljšem možnem pomenu.
Restavracija stoji za znano Mochi skupino, in čeprav je bila odprta šele pred enim letom, že ima kultni status. Tako velik, da če načrtujete večerjo, računajte na čakalno listo, ki traja nekaj tednov.
Koncept je preprost, vendar genialen: sharing meni, poudarek na vrhunskih sestavinah in izkušnji, ki združuje dve kuhinji, ki si ju le redko kdo predstavlja skupaj. Toda verjemite, ko preizkusite njihovo udon cacio e pepe različico, vse vam bo jasno. Ta krožnik je z razlogom postal najbolj viralni hit na jedilnem listu. Kremast, poln okusov in s tistim neustavljivim umami učinkom.
Tukaj so še neverjetno karamelizirani brstični ohrovt z umamijem in popolno uravnotežena ocvrta rižota s česnom. Vsak teden ponujajo tudi poseben meni v času kosila, zato je to idealna priložnost, da preizkusite nekaj novega brez dolgega čakanja.
In ne odidite brez sladice. Njihova tiramisu bomba ne le da spreminja pravila igre, ampak je tudi tako velikodušna, da jo brez težav lahko delite z dvema (ali tremi, če res morate).
Če ste ljubitelj novih okusov, fusion konceptov in restavracij, ki vedo, kako navdušiti – Cucina Itameshi bi morala biti prva na seznamu za vaš naslednji obisk Dunaja.
Članek je povzet s portala Journal.hr
Foto: Instagram (@cucina_itameshi_vienna)