Za vas imamo tri besede: domača bela Nutella. Odlična ideja, kajne? Ta poslastica je lahko idealna popestritev vašega najljubšega kruha in pravo razvajanje za brbončice. Namaza, pripravljenega v pičlih desetih minutah, bodo zlasti veseli ljubitelji bele čokolade. Postopek izdelave je zelo preprost, zato bo delo končano v trenutku. Užitek, ki bo sledil, bo neprecenljiv!
Bodite v koraku
s trendi
Prijavite se na novice Journal.
Domača bela Nutella
Potrebovali boste:
- 600 g bele čokolade za kuhanje
- 300 ml smetane za stepanje
Postopek:
V kozico vlijemo smetano in narezano belo čokolado. Pristavimo jo na majhen ogenj in pazimo, da se čokolada ne zažge, zato jo nenehno mešamo. Po nekaj minutah bo mešanica začela rahlo vreti. Kozico odstavimo z ognja, pustimo, da se mešanica ohladi na sobno temperaturo, nato pa jo za nekaj ur postavimo v hladilnik. Potem jo lahko uživate kot Nutello.
Gre pravzaprav za ganache iz bele čokolade, vendar je ta namaz najboljši hladen, ko ga uživamo “na žlico”. Seveda ga lahko uporabite kot dodatek h kruhu ali toastu oziroma za pecivo. Brez napake!
Foto: iStock