Imamo recept za domače mlečne šnite. Še boljše so od tistih, ki smo jih jedli v otroštvu
“To je bila najbolj priljubljena sladica na rojstnodnevnih zabavah v mojem otroštvu! Okusno, dišeče, mehko … Nič, kar vam ne bi bilo všeč,” pravi Ena Kokanović Nagy z bloga Slavonka. Preizkusite njen recept ta vikend.
Sestavine za kalup (dimenzija 35x25cm):
- 3 jajca
- 35 g moke
- 1 vanilijev sladkor
- 1 žlica kakava
- ščepec pecilnega praška
- 2 žlici medu
- 2 žlici sladkorja
Krema:
- 200 ml nesladkane mlečne smetane
- 2 žlici medu
Priprava:
V skledo dodamo moko, vanilijev sladkor, ščepec pecilnega praška in kakav. Zmešajte. Ločite jajca. Rumenjakom dodamo med, sladkor in suhe sestavine. Mešajte, da se združi. Beljake stepamo v trd sneg. Sneg dodamo rumenjakovi zmesi in nežno premešamo z lopatko, da se poveže.
Razporedimo po pekaču, obloženem s peki papirjem in pečemo 10 minut na 180 stopinjah. Po peki takoj previdno odstranimo peki papir in pustimo, da se popolnoma ohladi.
Za kremo stepemo smetano za stepanje in med v trdo kremo. Pečeno skorjo po dolgem prerežemo na dve enaki polovici. Kremo enakomerno namažemo na spodnjo skorjo, nato pa na kremo previdno položimo drugo, zgornjo skorjo. Pustimo 1 uro v hladilniku, da se ohladi, nato pa ga narežemo na približno 4 cm debele palčke.
Recept nam prinaša Ena Kokanović Nagy z bloga Slavonka. Več receptov poiščite na njenem blogu in Instagram profilu.
Foto: Ena Kokanović Nagy