Če so njoki vaša najljubša vrsta testenin, poskusite to domačo različico iz rdeče pese
Če so njoki vaša najljubša vrsta testenin, poskusite to domačo različico iz rdeče pese

Če so njoki vaša najljubša vrsta testenin, poskusite to domačo različico iz rdeče pese

Domače njoke lahko pripravimo iz različnih sestavin, kar jih naredi idealne za kulinarično eksperimentiranje. Če ste že preizkusili njoke s žajbljem in parmezanom ter iščete hitro in preprosto kosilo, priporočamo, da poskusite tudi recept z njoki iz rdeče pese. Recept zanje smo našli na TikTok profilu @giuliardii, kjer nas je najprej pritegnila njihova intenzivna barva. Poleg tega njihova priprava ne zahteva veliko časa ali truda, hkrati pa se odlično podajo k različnim omakam. V nadaljevanju razkrivamo vse sestavine in korake priprave, na katere morate biti pozorni. Zagotovo pa velja eno – tako pripravljene njoke ponujajo edinstveno gastronomsko izkušnjo, zaradi katere vam bo rdeča pesa morda postala ena najljubših sestavin v kuhinji.

@giuliardii

These colorful stuffed gnocchi are a delicious twist on the classic, with a creamy ricotta filling and a delicate beet flavor. Ingredients: 125 g cooked beet (about 1) 150 g potatoes (about 1) 240 g flour (2 cups) Filling: 250 g ricotta cheese (1 cup) 10 g Parmesan (optional) - 2 tbsp lemon zest Salt and pepper Nutmeg Instructions: 1. Blend the cooked beets until smooth using a hand immersion blender. 2. In a large bowl with flour, add the blended beets. 3. Use a potato ricer to mash the boiled potatoes into the bowl and add salt, then mix until a soft dough forms. Knead the dough until smooth. 4. In a small bowl, mix ricotta with lemon zest, nutmeg, salt, and black pepper. 5. Lightly flour your work surface. Flatten out the dough with a rolling pin. Cut out small pieces of dough and place some ricotta filling in the center. Gently seal the edges and roll into a ball. Repeat until all dough is used. 6. Bring a large pot of salted water to a boil. Drop the gnocchi in batches and cook until they float to the surface, about 5 minutes. Remove with a slotted spoon and drain. 7. In a pan, melt butter over medium heat. Add fresh sage and thyme, letting them infuse for a minute. Toss in the cooked gnocchi and sauté for a minute to coat them in the sauce. Add parmesan. 8. Plate the gnocchi, sprinkle with grated Parmesan, and serve warm. 🏷️ #beet #quickrecipes #vegetarianrecipes #dinnerideas

♬ original sound - Giulia Ardizzone

Njoki iz rdeče pese

Sestavine

Za njoke:

  • 125 g rdeče pese
  • 150 g krompirja
  • 240 g moke

Za nadev:

  • 250 g rikote
  • 10 g parmezana
  • naribana limonina lupinica
  • sol
  • poper
  • muškatni orešček

Priprava

Najprej skuhajte rdečo peso, nato jo s paličnim mešalnikom ali blenderjem pretvorite v gladek pire. V večji posodi združite rdečo peso, kuhani in pretlačeni krompir ter moko. Mešajte in gnetite, dokler ne dobite gladkega testa.

V ločeni skledi pripravite nadev. Rikoto združite s parmezanom, limonino lupinico, muškatnim oreščkom, soljo in poprom. Delovno površino posujte z malo moke in testo razvaljajte z valjarjem. Nato ga narežite na manjše kvadratke in v vsak kos dodajte malo nadeva. Previdno zaprite robove in oblikujte majhne kroglice, ki spominjajo na klasične njoke. Postopek ponavljajte, dokler ne porabite vsega testa.

V večji lonec nalijte vodo, dodajte sol in zavrite. Ko voda zavre, v njo previdno položite njoke. Kuhani so, ko priplavajo na površje, kar traja približno pet minut. Nato jih odcedite in pripravite za postrežbo.

Najboljši način, da jih postrežete, je v omaki iz masla, žajblja in timijana, po vzoru @giuliardii. Če pa imate raje kremaste omake, se njoke iz rdeče pese odlično podajo tudi k njim. Ne glede na izbiro pa jih na koncu vedno potresite še z malo parmezana.

Članek povzet s portala Journal.rs

Foto: TikTok (@giuliardii) / Instagram (@martineakersveen, @lucy_timm)

Naloži več
Zapri