V italijanski kuhinji prevladujejo sicilijanski recepti, prav tako sestavine, kot so artičoke, limone in naše najljubše pistacije. Pridih največjega otoka v Sredozemskem morju se zelo hitro in enostavno znajde na vašem jutranjem krožniku. Spodaj vam predstavljamo seznam potrebnih sestavin in postopek priprave domačega pistacijevega namaza.
Pistacijev namaz
Sastavine
- 60 ml vode
- 60 ml olja
- 1 vanilijev sladkor
- 120 g očiščenih pistacij
- 140 g sladkorja v prahu
- 1/4 čajne žličke soli
Priprava
Očiščene surove pistacije prelijemo z vročo vodo in pustimo stati 10 minut. Odstranite temno kožo in pustite, da se posušijo. Nato jih dajte v blender in glede na mehkobo pistacij miksajte 5 do 10 minut, dokler ne dobite popolne mase. V nastalo mešanico dodamo vanilin sladkor, sladkor v prahu in sol. Vse skupaj dobro premešamo, nato počasi dodajamo olje.
Ko se zmes ohladi in jo vzamete iz mikserja, se bo hitro strdila. Zato, da ostane primerna za mazanje, je čas, da dodamo malo vode. Namaz hranimo v steklenem kozarcu na sobni temperaturi do enega tedna ali v hladilniku, če ga želimo obdržati dlje.
V pečici pogrejte svež rogljiček iz bližnje pekarne ali pecivo, ki vam je ostalo od prejšnjega dne. Ko ga vzamete ven, ga narežite in namažite z že pripravljenim domačim pistacijevim namazom.
*Članek je prevzet s portala Journal.rs.
Foto: Pexels, Unsplash