Obsednost z Dubai čokolado se nadaljuje – tukaj je recept za dubajske “brownije” oziroma rjavčke!
Obsednost z Dubai čokolado se nadaljuje – tukaj je recept za dubajske “brownije” oziroma rjavčke!

Obsednost z Dubai čokolado se nadaljuje – tukaj je recept za dubajske “brownije” oziroma rjavčke!

Če obstaja en desert, ki je v zadnjih nekaj mesecih osvojil svet, je to dubajska čokolada. Ta sladica je postala viralna to poletje, ko so številni uporabniki družbenega omrežja TikTok na svoj način poustvarili to znamenito čokolado. Kmalu so sledile različne jedi, navdihnjene z njenim okusom. Zdaj smo našli recept za dubajske brownije ali rjavčke – in da, tako okusni so, kot se sliši! Najboljše pri tem pa je, da so zelo preprosti za pripravo. Tukaj je recept, korak za korakom.

Dubajski browniji

Sestavine:

Osnova za brownije

  • 150 g temne čokolade
  • 140 g moke
  • 200 g belega sladkorja
  • 50 g rjavega sladkorja
  • 120 g masla
  • 120 g mleka
  • 60 g kakava v prahu

Nadev

  • 200 g pistacijevega namaza
  • 1 žlica masla
  • 200 g kadaifa

Preliv

  • 125 g temne čokolade
  • 100 g goste sladke smetane (ali kombinacije mascarpone + sladka smetana)
  • 50 g stopljene bele ali mlečne čokolade

Priprava:

Podmažite in s peki papirjem obložite pekač širine 15 cm. Pečico segrejte na 180 °C. V loncu na nizki temperaturi stopite maslo in sladkor, nato dodajte mleko – lahko uporabite tudi rastlinsko različico. Odstavite z ognja, primešajte čokolado in jo raztopite. Mešajte, dokler se sestavine ne povežejo, nato pustite, da se zmes ohladi.

V ločeni posodi zmešajte suhe sestavine. Mokre sestavine dodajte suhim in mešajte, dokler ne dobite enotne mase. Zmes prelijte v pripravljen pekač in pecite približno 20 minut.

Medtem ko se browniji hladijo, pripravite nadev. V ponvi segrejte maslo in dodajte kadaif. Pražite, dokler ne dobi zlato rjave barve in postane hrustljav. Nato ga preložite v skledo in pustite, da se hladi približno 15 minut. Dodajte pistacijev namaz in mešajte, dokler se sestavine ne povežejo. Nadev enakomerno razporedite po brownijevi osnovi.

Za preliv segrejte sladko smetano, nato dodajte čokolado in pustite, da se raztopi. Mešajte, dokler ne dobite gladke teksture, nato prelijte čez plast s pistacijami. Za dekoracijo uporabite belo (ali mlečno) čokolado in postavite v hladilnik. Narežite na enakomerne kose – in uživajte!

*Članek je povzet z Journal.rs

Foto: Instagram (@dawnpuffs / @recipebyrosie)

Naloži več
Zapri