Priprava sušija doma se sprva sliši zabavno in preprosto, a je pogosto vse prej kot to! Zato obstaja veliko trikov, ki lahko olajšajo postopek njegove priprave. Nekateri se nanašajo na njegove sestavine, drugi poudarjajo enostavnejše oblikovanje značilne oblike suši zvitkov. Če menite, da ste v kuhinji premalo vešči in vam tudi številni nasveti ne bodo pomagali – poskusite naslednjič pripraviti suši v pekaču za muffine.
Enostavna priprava sušija
Recept za suši v pekaču za muffine smo našli na Instagram profilu @londonbruncher in ne vzame preveč časa in truda. Na samem začetku tega recepta boste pripravili lososovo skledo, medtem ko je drugi del recepta posvečen značilnim sestavinam za suši, kot sta riž in nori alge. Na koncu boste dobili okusen suši v obliki muffina. Ne samo, da je priprava izredno enostavna, na tak način vam res ne more spodleteti.
Sestavine
- lososov file
- žlica sojine omake
- dve čajni žlički riževega kisa
- čajna žlička sriracha omake
- čajna žlička sezamovega olja
- čajna žlička medu
- pol čajne žličke ingverja
- pol žličke česna
- sezam
- spomladanska čebula
- riž
- nori alge za suši
Priprava
Lososov file očistimo in narežemo na koščke. Nato ga prestavimo v globoko skledo in dodamo sojino omako, rižev ali drug kis, omako sriracha, sezamovo ali drugo olje, med, ingver, sezam ter sesekljan česen in mlado čebulo. Sestavine lahko dozirate glede na svoje želje in okus, vendar za začetek dodajte količino, ki je priporočena v originalnem receptu. Nato sestavine, ki ste jih dodali, dobro premešajte, dokler jih koščki lososa ne vpijejo.
V pekač za muffine vtisnite na kvadratke narezane alge nori. To naredite glede na velikost vsakega posameznega kalupa. Na alge položite manjšo količino riža, ki ste ga predhodno skuhali, nanj pa lososa. Pečemo približno 15 minut v pečici, ogreti na 190 stopinj. Na koncu lahko po vrhu dodamo še malo sezama, sesekljane mlade čebule ali omako sriracha.
Foto: Instagram (@londonbruncher, @jonjon33, @fengdonburi)