Na Pogačarjev trg prihaja prava eksplozija azijskih okusov! Odprta kuhna napovedala prvi festival Festivasia
Na Pogačarjev trg prihaja prava eksplozija azijskih okusov! Odprta kuhna napovedala prvi festival Festivasia

Na Pogačarjev trg prihaja prava eksplozija azijskih okusov! Odprta kuhna napovedala prvi festival Festivasia

Pripravljeni na nepozabno kulinarično pustolovščino? Ljubitelji azijske kuhinje boste v letošnjem maju in septembru doživeli nekaj povsem novega – FESTIVASIA, prvi veliki festival azijske ulične kulinarike v Sloveniji! Na Pogačarjevem trgu v Ljubljani bo med 24. in 25. majem ter 13. in 14. septembrom na enem mestu zbranih več kot 65 ponudnikov z raznolikimi okusi iz vseh koncev Azije.

Za organizacijo festivala stoji ekipa Odprte kuhne, ki že več kot desetletje ustvarja nepozabne kulinarične dogodke po vsej Sloveniji. Letos pa bodo prvič postregli s pristno izkušnjo azijskih ulic. Od korejskih dumplingov, indijskih curryjev in japonskega ramna do vietnamskih banh mi sendvičev, nepalskih momov in tajskih sladkih dobrot.

Azijska kuhinja v središču Ljubljane

Vse bolj priljubljeni okusi azijske ulične hrane bodo v okviru kulinaričnega fesrtivala Festivasia zavzeli prestolnico. Obiskovalci bodo lahko okušali avtentične jedi iz Indije, Japonske, Koreje, Nepala, Vietnama, Kambodže in še mnogih drugih držav. Če vas navdušujejo kimchi, dim sum ali pikantne tajske jedi, potem bo ta festival vaša priložnost, da okusite nekaj novega in razširite svoja kulinarična obzorja.

Ob hrani bo poskrbljeno tudi za osvežilne napitke in koktajle, ki se bodo izvrstno podali k eksotičnim jedem. Festival obljublja bogato gastronomsko dogajanje, ki bo združilo ljubitelje dobre hrane, popotnike in vse, ki uživajo v eksperimentiranju z okusi.

Odprta kuhna odpira novo sezono in napoveduje jubilejne dogodke

Za ekipo Odprte kuhne bo leto 2025 še posebej prelomno. Praznovali bodo 300. dogodek v Ljubljani in 400. kulinarični dogodek v Sloveniji. Ta priljubljena kulinarična tržnica, ki se ob petkih odvija na Pogačarjevem trgu, se letos vrača še bogatejša, z več kot 280 različnimi jedmi in številnimi novimi ponudniki.

S sezono 2025 se bo nadaljevala tudi potujoča različica Odprte kuhne, ki bo obiskala številna slovenska mesta. Tako se bo kulinarična karavana ponovno ustavila na Ptuju, v Novi Gorici, Slovenj Gradcu, Izoli in Novem mestu. Dodali pa bodod še nekaj novih lokacij, ki jih bodo razkrili kmalu.

Če ste ljubitelji azijske kuhinje ali pa preprosto radi raziskujete nove okuse, si 24. in 25. maja ter 13. in 14. septembra obvezno rezervirajte čas. Ne glede na to, ali prisegate na ulične specialitete Bangkoka, sveže sušije iz Tokia ali dišeče indijske karije, boste na tem festivalu našli nekaj zase.

Ljubljana bo v dveh terminih letos postala prestolnica azijske kulinarike. Ste pripravljeni na nepozabno okušanje?

Foto: Unsplash, Instagram @odprtakuhna

Naloži več
Zapri