Če vam je bil všeč crookie, križanec med biskvitom in rogljičkom, vam bo všeč ta focaccia s čokoladnimi piškoti
Če vam je bil všeč crookie, križanec med biskvitom in rogljičkom, vam bo všeč ta focaccia s čokoladnimi piškoti

Če vam je bil všeč crookie, križanec med biskvitom in rogljičkom, vam bo všeč ta focaccia s čokoladnimi piškoti

Ko pomislimo na focaccio, nam običajno pridejo na misel podobe sočnih, z olivami ali paradižniki posutih italijanskih kruhov. Vendar pa v svetu kulinaričnih inovacij meje tradicije pogosto postanejo kraj, kjer se rojevajo neverjetne kombinacije okusov. V tem duhu vam predstavljamo edinstveno poslastico, ki bo potešila vašo željo po čokoladi –  focaccia s čokoladnim piškotom. Ta focaccia, ki jo je navdihnil crookie, je polnjena s testom za piškote s čokoladnimi koščki, recept pa smo našli na Instagramu kulinarične blogerke Lacey Ostermann.

Chocolate-Chip-Cookie_iStock

Chocolate chip cookie focaccia

  • Kupite že pripravljeno mešanico za piškote. Pripravite osnovno testo za focaccio, recept za testo pa najdete tukaj.
  • Ko je testo za focaccio vzhajano, pekač obložimo s peki papirjem in ga namažemo z malo olivnega olja.
  • Testo preložimo na pripravljen pekač in ga nežno raztegnemo v pravokotnik, da bo dovolj površine za piškotno zmes. Na testo razporedimo malo manj kot polovico testa za piškote in ga nato prepognemo na tretjine. Eno tretjino pravokotnika prepognemo na sredino, nato pa drugo tretjino s piškoti prekritega testa prepognemo čez prvi pregib. Zaprite robove testa, da je testo za piškote zaprto, nato pa testo obrnite tako, da bo gladka stran testa zgoraj. Vse skupaj pokrijemo z drugim obrnjenim pekačem, da vzhaja 1-1,5 ure.
  • Pečico segrejemo na 210 °C in postavimo na rešetko za pekač na najnižjo mesto v pečici. Če imate v pečici nastavitev za pico, jo uporabite, saj bo toploto usmerila na dno focaccie, da bo dno hrustljavo.
  • Odstranite obrnjen pekač, ki pokriva testo za focaccio. Testo naj se malo razleze po pekaču – vendar se ne razleze do robov pekača. Po vrhu testa za focaccio pokapajte 1,5 žlice stopljenega masla, nato pa po vrhu enakomerno razporedite preostalo zmes za piškote. S prsti stisnite testo, nato pa focaccio pecite približno 20 minut oziroma dokler kruh ni zlato rjav in je testo za piškote na vrhu hrustljavo.
  • Pred rezanjem ohladite vsaj 15-20 minut

Foto: Instagram (@_lacebakes_), iStock, Unsplash

Naloži več
Zapri