

Če vam zajtrk (še vedno) ni najljubši obrok dneva, bo to po tem receptu za francoski toast zagotovo postal!
Recept za klasični francoski toast je eden najpreprostejših, zato se mnogi odločajo, da ga pripravijo za zajtrk. Če pa radi eksperimentirate v kuhinji in spadate med sladokusce, vam priporočamo, da na svoj seznam obveznih receptov dodate tudi francoski toast s cimetom in sladkorjem. Njegova priprava ne zahteva veliko časa in truda, zaradi edinstvenega okusa pa boste že po zadnjem grižljaju razmišljali o tem, kdaj ga boste pripravili znova. V nadaljevanju razkrivamo vse podrobnosti.
Recept dneva: Francoski toast s cimetom in sladkorjem
Francoski toast je mogoče pripraviti v različnih različicah, njegov končni okus pa je odvisen predvsem od uporabljenih sestavin. Če pri pripravi sladic radi uporabljate jabolka, priporočamo, da poskusite karameliziran francoski toast z jabolki. Če pa imate raje sladice z večjo količino sladkorja, je francoski toast s cimetom in sladkorjem prava izbira za nekoliko drugačen zajtrk.
Recept, ki smo ga izbrali za recept dneva, smo našli na Instagram profilu Georgine Thomas. Seveda lahko glavne sestavine po želji nekoliko prilagodite in jih nadomestite s tistimi, ki jih že imate v kuhinji. A eno je gotovo, če boste natančno sledili korakom priprave, bo končni rezultat okusen francoski toast s pridihom posebnosti. V nadaljevanju razkrivamo vse sestavine in korake priprave.
Sestavine
- štiri debele rezine brioš kruha
- jajce
- čajna žlička cimeta
- pet žlic sladkorja
- 80 ml sladke smetane (z višjim odstotkom maščobe)
- čajna žlička vanilijevega ekstrakta
- maslo
- čokoladni namaz po želji
Priprava
Združite sladko smetano, polovico čajne žličke cimeta, žlico sladkorja, čajno žličko vaniljevega ekstrakta in jajce. Brioš kruh narežite na štiri rezine in jih pomočite v mešanico, ki ste jo predhodno pripravili. Kruh pustite v mešanici približno 30 sekund.
Medtem segrejte ponev na srednji temperaturi in dodajte malo masla. Brioš kruh popecite na maslu z obeh strani – za to boste potrebovali le nekaj minut. Bodite pozorni, da se kruh ne zažge, saj mora imeti hrustljavo teksturo in zlato rjavo barvo.
Na koncu združite štiri žlice sladkorja in polovico čajne žličke cimeta. Francoski (brioš) toast povaljajte v tej mešanici, dokler ni v celoti prekrit s sladkorjem in cimetom. Kot dodatek predlagamo, da stopite čokoladni namaz in ga postrežete kot prilogo k tej sladki poslastici.
Foto: Instagram (@youforgottheblueberries_, @georginaelizat)