

Francoski toast polnjen z jagodami in kremnim sirom je naš novi najljubši zajtrk, tukaj je recept!
Jagode so te dni prispele v številne trgovske verige in na tržnice. Seveda ne gre za domače jagode, a priznati moramo, da smo se jih razveselili in takoj kupili nekaj meric. Medtem ko čakamo sezono domačih jagod, polnih vonja in okusa, ki jih najraje uživamo sveže, bomo te uporabili za sladice in jih dodali k zajtrkom. Danes je na meniju francoski toast, polnjen z jagodami in kremnim sirom!
Francoski toast ali pohan kruh nas spremlja že od otroštva. Torej ne gre za kakšen nov gastronomski trend. A kot pri vseh dobrih starih klasikih, je tudi ta zajtrk doživel sodobno preobrazbo. Obožujemo ga z Nutello in banano, vendar je ta sveža različica z jagodami in kremnim sirom vsekakor naš favorit.
Francoski toast z jagodami in kremnim sirom
Sestavine:
- 110 g kremnega sira
- 1 žlica medu ali agavinega sirupa
- 1/2 skodelice opranih in sesekljanih jagod
- 8 rezin kruha
- 3 jajca
- 1/2 skodelice mleka
- 1 čajna žlička cimeta
- 1 čajna žlička vanilijevega ekstrakta
- maslo za peko
Priprava:
- Kremni sir zmešajte z medom ali agavinim sirupom. Dodamo narezane jagode.
- V drugi skledi zmešajte jajca, mleko, vanilijo in cimet.
- Rezino kruha na debelo namažemo z mešanico kremnega sira in jagod. Pokrijte z drugo rezino kruha.
- Postopek ponovite z vsemi rezinami kruha, dokler ne dobite 4 sendvičev iz šnit kruha.
- Ponev segrejemo in dodamo maslo.
- Šnite kruha na obeh straneh za nekaj sekund potopite v mešanico jajc in mleka.
- Napolnjene sendviče oziroma šnite kruha prestavimo v segreto ponev.
- Pečemo približno 2-3 minute na vsaki strani, dokler toast ne postane zlato rjav.
- Postrezite še tople, z dodatki po želji, kot so sveže jagode, med ali sladkor v prahu.