Križanec med jabolčno pito in palačinkami je jesenski recept, ki ga potrebujete
Križanec med jabolčno pito in palačinkami je jesenski recept, ki ga potrebujete

Križanec med jabolčno pito in palačinkami je jesenski recept, ki ga potrebujete

To sezono je vse v znamenju jabolk in če nimate časa, da bi naredili skorjo za pito in razvaljati testo, imamo super hitro idejo za okusno sladico. Gastro blogerka Adrianna Guevara Adarme predlaga jabolčni cobbler – preprosto puhasto pito, ki ne vzame veliko časa za pripravo. Morda vas spominja na jabolčni krhelj, vendar je priprava te pite malo drugačna. Crumble ima navadno hrustljavo skorjico, medtem ko ima cobbler bolj rahlo, mehkejše testo, ki bolj spominja na testo za palačinke.

jabuke

Sestavine:

Nadev:

  • 4 jabolka, olupljena in narezana na rezine
  • 1/4 skodelice rjavega sladkorja
  • 2 žlici belega sladkorja
  • 3 žlice večnamenske moke
  • 1 žlica limoninega soka
  • 1 čajna žlička vanilijeve paste ali 2 čajni žlički vanilijevega ekstrakta
  • 1 čajna žlička mletega cimeta
  • 1 čajna žlička mletega ingverja
  • ščepec mletega kardamoma
  • ščepec mletih nageljnovih žbic

Preliv:

  • 1 skodelica večnamenske moke
  • 2 žlički pecilnega praška
  • 1/4 čajne žličke soli
  • 1/2 skodelice sladkorja
  • 3/4 skodelice polnomastnega mleka
  • 6 žlic stopljenega nesoljenega masla
  • 1 čajna žlička vanilijeve paste ali 2 čajni žlički vanilijevega ekstrakta
Cobbler od jabuka
acozykitchen.com

Priprava:

Pečico segrejemo na 180°C. Pekač namastimo ali premažemo z maslom. Naredite nadev. V veliko skledo dodajte narezana jabolka, sladkor, moko, limonin sok, vanilijo in začimbe (cimet, ingver, kardamom in nageljnove žbice). Vse skupaj mešajte, dokler se ne poveže. Nadev dodamo v pripravljen pekač. Naredite preliv. V drugi skledi zmešamo moko, pecilni prašek, sol in sladkor. Dodajte mleko, maslo in vanilijo; mešajte, dokler se ne združi. Nato ga položimo na nadev in damo v pečico, da se peče približno 40 do 45 minut, da se po vrhu zlato zapeče. Odstranite iz pečice in postrezite toplo z vaniljevim sladoledom.

Foto: Unsplash, Instagram (@acozykitchen) i acozykitchen.com

 

 

Naloži več
Zapri