Verjetno ste na družabnih omrežjih že videli japonske palačinke, ki so tako puhaste in penaste kot oblaček in s teksturo, ki se rahlo trese na krožnikih … Mehke v sredini, rahlo hrustljave zgoraj in spodaj! Da bi jih poskusili, vam ni treba na Japonsko, saj jih je mogoče okusiti v majhni trgovinici PanFuwa, odprti v Milanu leta 2023.
Visoke so, mehke in kar topijo se v ustih, pravijo tisti, ki so jih preizkusili in svoje ocene objavili na Instagramu in TikToku. Za ljubitelje slanih in slanih različic palačink ponujajo pestro izbiro – na eni strani matcha, pistacija in tiramisu, na drugi pa sir squacquerone, losos, avokado in češnjev paradižnik.
Idealen sladek zajtrk
Odkar so odprli trgovino, se pred njo oblikuje vrsta, vanjo pa lahko vstopate le v skupinah po devet. Mešanico pripravljajo sproti, palačinke pečejo pred vami. Celoten proces je dolgotrajen, a je tudi pogoj za njihov dober okus. Ime PanFuwa, ki se nahaja na ulici Via Vetere v Milanu, izhaja iz besede fuwa, kar pomeni “mehka” in je ena temeljnih značilnosti puhastih japonskih palačink.
Narejene so iz preprostih sestavin kot so jajca, sladkor, mleko, moka in pecilni prašek. Njihovo mehkobo skorajda lahko primerjamo z mehkobo souffléja. Dosežemo jo zahvaljujoč beljakom, stepenim v trd sneg, ki jih nežno vmešamo v rumenjake, kar daje strukturi palačinke lahkotnost in zračnost. Čeprav so v Milanu na voljo z različnimi prelivi, je najbolj priljubljen originalni z maslom, sladkorjem v prahu, smetano in javorjevim sirupom, ki ga največkrat jemo za zajtrk.
Lahko pa jih seveda pripravite tudi sami doma, spodaj pa vam prinašamo preprost recept.
Bodite v koraku
s trendi
Prijavite se na novice Journal.
Japonske palačinke
Sestavine:
- 4 jajca
- 2 žlici masla
- prašek za pecivo
- 6 žlic moke
- 6 žlic sladkorja
- pol skodelice toplega mleka
Priprava:
Za začetek v posebno skledo ločimo tri beljake in mešamo toliko časa, da dobimo sneg. Med mešanjem postopoma dodajamo pet žlic sladkorja. V drugo posodo, kamor damo rumenjake, dodamo eno žlico sladkorja, pecilni prašek, stopljeno maslo in toplo mleko. Postopoma dodajamo moko in vse dobro premešamo.
Sneg iz beljakov nežno vmešamo v zmes z rumenjaki (ne mešamo, ker ne bomo dosegli puhastega učinka palačink). Ponev segrejemo, dodamo malo masla ali olja, nato pa zmes začnemo zlagati na ponev, kot majhne kroge. Ponev pokrijemo, medtem ko palačinko na majhnem ognju pečemo približno 4 minute, nato jo obrnemo in pečemo še 3 minute.
@zozomccormack these viral fluffy pancakes (japanese soufflé pancakes) are a must-try if you’re in milan, italy and are looking for a unique brunch or breakfast spot (or just watch the fluffy pancake magic from the window) PanFuwa, Via Vetere, 7, 20123 #fluffypancakes #brunchinmilan #milanbrunch #milanbreakfast #breakfastinmilan #milanrecommendations #milanrestaurant #milanfoodguide #brunchmilano
♬ Che La Luna - Louis Prima
Foto: Instagram (@panfuwa) in Unsplash