Kam na najboljši rogljiček: Vodnik po priljubljenih pekarnah in dobrotah, vrednih Instagrama
Kam na najboljši rogljiček: Vodnik po priljubljenih pekarnah in dobrotah, vrednih Instagrama

Kam na najboljši rogljiček: Vodnik po priljubljenih pekarnah in dobrotah, vrednih Instagrama

Slovenija postaja raj za ljubitelje peciva, s pekarnami in kavarnami, ki ponujajo že na pol umetniške, visokokakovostne pekovske izdelke, ki niso le božanskega okusa, ampak se z njimi najejo tudi naše oči. Od maslenih rogljičkov, polnjenih s pistacijevo kremo, do peciva v kosmičih in ustvarjalnih užitkov za zajtrk, tukaj lahko najdete crème de la crème pekovskih izdelkov po vsej državi.

Kavarna Zvezda, Ljubljana

Kavarna Zvezda je v Ljubljani že dolgo stalnica za tiste, ki iščejo elegantne sladice in luksuzne zajtrke. Njihova pekovska ponudba vključuje široko paleto rogljičkov. Zvezda ponuja tudi inovativne kreacije, od potlačenega rogljička in danskega peciva s sadjem do dekadentnih éclairjev. Združite svoj rogljiček z eno od njihovih čudovito pripravljenih kav za vrhunsko doživetje zajtrka.

Kaj poskusiti: potlačen rogljiček, čokoladni paint, éclairs
Najboljše za: elegantne zmenke za zajtrk in ljubitelje sladic
Namig za Instagram: lepo obloženi rogljički in elegantno vzdušje so popoln posnetek za socialna omrežja.

Pekarna Osem, Ljubljana

Pekarna Osem, ki se nahaja v središču starega mestnega jedra Ljubljane, je znana po ekoloških in lokalno pridelanih sestavinah. Pekarna je specializirana za kruh iz kislega testa in sveže pecivo, njihove rogljičke pa morate poskusiti. Tukajšnji pistacijev rogljiček ni nič drugega kot legendaren – kosmičast, bogat in polnjen z živahno pistacijevo kremo, ki se topi v ustih. Zaradi minimalistične, elegantne notranjosti in rustikalne predstavitve je priljubljen na Instagramu.

Kaj poskusiti: pistacijev rogljiček, mandljev rogljiček, kruh iz kislega testa
Najboljše za: ljubitelje rogljičkov in vse, ki cenijo ekološko pridelano pecivo
Namig za Instagram: Ujemite očarljivo ulično sceno zunaj s svojim pecivom v roki!

Fetiche Patisserie, Ljubljana

Slaščičarna Fetiche v Ljubljani, znana po svojih osupljivih sladicah, ki jih navdihuje francoska priprava, je slaščičarski raj. Njihovi rogljički so pečeni do popolnosti, z različnimi nadevi, ki segajo od klasičnega masla do matche in pistacij. Nežne plasti in zlata barva njihovih rogljičkov jih naredijo neustavljive, njihove lepo oblikovane torte in éclairji pa so prav tako mamljivi. To mesto je nujno za tiste, ki ljubijo malo razkošja ob jutranji kavi.

Kaj poskusiti: pistacijev rogljiček, matcha rogljiček, francoske torte
Najboljše za: ljubitelje francoskega peciva in vse, ki hrepenijo po sladkarijah, vrednih Instagrama
Nasvet za Instagram: Že sama izložba sladic je vizualni užitek – kot nalašč za vašo naslednjo objavo.

Art Bread, Ljubljana

Art Bread svoje poslanstvo priprave popolnih rogljičkov jemlje resno. Ta trendovska pekarna se osredotoča na obrtno, ročno izdelano pecivo z rogljički, ki so rahli, kosmičasti in polnjeni s prijetnimi nadevi, kot sta pistacijeva ali lešnikova krema. Art Bread prevzame klasično francosko pecivo s slovenskim pridihom, zaradi česar je vroča točka za domačine in obiskovalce. Njihova moderna, minimalistična estetika le še povečuje privlačnost na Instagramu.

Kaj poskusiti: rogljiček z lešnikovo kremo, pistacijev rogljiček, cimetove rolice
Najboljše za: ljubitelje domačega peciva
Namig za Instagram: posnemite svoj rogljiček poleg njihovih svežih, umetniških štruc kruha za estetsko vzdušje.

Pekarna Ana, Ljubljana

Pekarna Ana, projekt legendarne Hiše Franko, je pekarna, ki je na novo definirala standard domačega kruha in peciva v Sloveniji. Njihovi rogljički so dokaz predanosti blagovne znamke kakovosti in tradiciji, izdelani z uporabo lokalnih sestavin in preverjenih tehnik. S popolnim ravnovesjem mehkobe in bogatosti je njihov masleni rogljiček obvezen poskus za ljubitelje peciva. Ta pekarna je razširitev kulinarične filozofije Hiše Franko, ki ponuja preproste, a izjemne izdelke v rustikalnem, pristnem okolju.

Kaj poskusiti: klasičen maslen rogljiček, rženi kruh, sezonsko pecivo
Najboljše za: gurmanske popotnike in vse, ki iščejo obrtniško odličnost
Nasvet za Instagram: čudovito rustikalno ozadje pekarne z naravnimi lesenimi odtenki in podeželskim šarmom je kot nalašč za posnetek vašega peciva v kombinaciji z njihovim značilnim kruhom.

Kruharije & Cukrnije, Ljubljana

Kruharije & Cukrnije ni običajna pekarna – upravlja jo šola BIC Ljubljana in predstavlja izjemno delo dijakov in njihovih mentorjev. To mesto je skriti dragulj za visokokakovostne, sveže pečene rogljičke, ki so narejeni skrbno in natančno. Njihova ponudba obsega tako sladke kot slane rogljičke, še posebej priljubljeni pa so pistacijevi in ​​mandljevi. Pekarna je posvečena uporabi naravnih sestavin, vsak grižljaj pa odraža strast in obrtniško znanje, ki je vključeno v proces. Obisk te očarljive pekarne ne bo le razveselil vaših brbončic, temveč bo podprl tudi naslednjo generacijo slovenskih pekov.

Kaj poskusiti: Pistacijev rogljiček, mandljev rogljiček, sezonsko sladko pecivo
Najboljše za: ljubitelje peciva, ki cenijo spretno, študentsko izdelane pekovske izdelke
Namig za Instagram: Njihovi rogljički, čudovito zlati in sijoči, so kot nalašč za ravno položeno fotografijo ob skodelici kave in knjigi.

Yauya, Ljubljana

Slaščičarna Yauya v Ljubljani se uveljavlja kot ena najbolj vznemirljivih novincev na slaščičarski sceni. Njihovi rogljički so skrbno oblikovani s pozornostjo do detajlov, kar ima za posledico izdelek, ki je maslen, lahek in popolnoma plasten. Yauya ponuja tudi kreativne verzije klasičnega rogljička z možnostmi, kot so pistacija, čokolada in sorte, polnjene s sadjem. Zaradi njihove edinstvene mešanice tradicionalnih tehnik in inovativnih okusov Yauya izstopa kot najboljša izbira za tiste, ki iščejo pecivo, vredno Instagrama. Minimalistična, elegantna notranjost pekarne dopolnjuje njeno estetsko privlačnost, zaradi česar je priljubljeno mesto za zajtrk ali brunch.

Kaj poskusiti: pistacijev rogljiček, čokoladni rogljiček, pecivo s sadjem
Najboljše za: ljubitelje trendovskega peciva in tiste, ki iščejo inovativne okuse
Namig za Instagram: njihovo lepo okrašeno pecivo in čista, sodobna predstavitev zagotavljajo popolno okolje za elegantno objavo sladokuscev.

Naloži več
Zapri