Odkar smo se vrnili v ustaljeni ritem, vedno pogosteje iščemo recepte, ki so hitro pripravljeni, a še vedno izjemno okusni. Če obožujete takšne jedi, mora biti puding iz banan nujno del vaše kuharske zbirke. Banane so pogosto ena izmed glavnih sestavin pri preprostih receptih, zato se tudi v Journalovi kulinarični rubriki pogosto pojavljajo sladice z bananami. Nedavno smo bili navdušeni nad slastnim desertom z banano, čokolado in kokosom, ki ga lahko brez slabe vesti pojemo tudi za zajtrk.
Tokrat smo se odločili poskusiti nekaj novega – recept, ki ga je navdihnil kultni puding iz newyorške pekarne Magnolia’s Bakery. Ta kremasta poslastica, v kombinaciji s šiškoti Biscoff, je hitra in preprosta za pripravo, pri čemer je velika verjetnost, da imate vse potrebne sestavine že doma.
Bananin puding
Sestavine
- 350 g hladnega mleka
- 400 g sladkega kondenziranega mleka (ena pločevinka)
- 100 g vanilijevega pudinga (ena vrečka)
- 470 g smetane za stepanje
- 26 piškoti Biscoff
- 4 velike, zrele banane
Priprava
- V srednje veliki posodi zmešajte hladno mleko, kondenzirano mleko in vanilijev puding. Premešajte tako, da se puding popolnoma raztopi in ne ostanejo grudice.
- Ko so sestavine dobro premešane, posodo postavite v hladilnik.
- V veliki posodi stepite sladko smetano z mešalnikom, dokler ne doseže čvrsto konsistenco. Nato dodajte ohlajeno pudingovo mešanico in sestavine počasi z lopatko zmešajte skupaj.
- V posodo dimenzij 23 x 33 cm dodajte polovico pudingove mešanice. Z lopatko jo enakomerno razporedite.
- Banane narežite na debelejše kolobarje in četrtino le-teh dodajte na pudingovo mešanico.
- Približno 18 Biscoff piškotov zdrobite in jih posujte po mešanici.
- Na ta sloj dodajte preostanek pudingove mešanice in jo ponovno poravnajte z lopatko.
- Dodajte preostale banane in Biscoff piškote za okras.
- Posodo pokrijte in bananin puding pustite hladiti v hladilniku najmanj dve uri ali čez noč.
- Postrezite.
Foto: Instagram
Prevzeto z journal.rs