Kremasti puding iz banan in piškotov – tukaj recept, ki vas bo zagotovo osvojil
Kremasti puding iz banan in piškotov – tukaj recept, ki vas bo zagotovo osvojil

Kremasti puding iz banan in piškotov – tukaj recept, ki vas bo zagotovo osvojil

Odkar smo se vrnili v ustaljeni ritem, vedno pogosteje iščemo recepte, ki so hitro pripravljeni, a še vedno izjemno okusni. Če obožujete takšne jedi, mora biti puding iz banan nujno del vaše kuharske zbirke. Banane so pogosto ena izmed glavnih sestavin pri preprostih receptih, zato se tudi v Journalovi kulinarični rubriki pogosto pojavljajo sladice z bananami. Nedavno smo bili navdušeni nad slastnim desertom z banano, čokolado in kokosom, ki ga lahko brez slabe vesti pojemo tudi za zajtrk.

Tokrat smo se odločili poskusiti nekaj novega – recept, ki ga je navdihnil kultni puding iz newyorške pekarne Magnolia’s Bakery. Ta kremasta poslastica, v kombinaciji s šiškoti Biscoff, je hitra in preprosta za pripravo, pri čemer je velika verjetnost, da imate vse potrebne sestavine že doma.

Bananin puding

Sestavine

  • 350 g hladnega mleka
  • 400 g sladkega kondenziranega mleka (ena pločevinka)
  • 100 g vanilijevega pudinga (ena vrečka)
  • 470 g smetane za stepanje
  • 26 piškoti Biscoff 
  • 4 velike, zrele banane

Priprava

  • V srednje veliki posodi zmešajte hladno mleko, kondenzirano mleko in vanilijev puding. Premešajte tako, da se puding popolnoma raztopi in ne ostanejo grudice.
  • Ko so sestavine dobro premešane, posodo postavite v hladilnik.
  • V veliki posodi stepite sladko smetano z mešalnikom, dokler ne doseže čvrsto konsistenco. Nato dodajte ohlajeno pudingovo mešanico in sestavine počasi z lopatko zmešajte skupaj.
  • V posodo dimenzij 23 x 33 cm dodajte polovico pudingove mešanice. Z lopatko jo enakomerno razporedite.
  • Banane narežite na debelejše kolobarje in četrtino le-teh dodajte na pudingovo mešanico.
  • Približno 18 Biscoff piškotov zdrobite in jih posujte po mešanici.
  • Na ta sloj dodajte preostanek pudingove mešanice in jo ponovno poravnajte z lopatko.
  • Dodajte preostale banane in Biscoff piškote za okras.
  • Posodo pokrijte in bananin puding pustite hladiti v hladilniku najmanj dve uri ali čez noč.
  • Postrezite.

Foto: Instagram

Prevzeto z journal.rs

Naloži več
Zapri