Kremasti tiramisu z bučo, zaradi katerega bo vaš dom dišal po jeseni, je pripravljen hitro in enostavno
Uživajte v neustavljivo kremasti rapsodiji z okusom jeseni s tem edinstvenim receptom za tiramisu z bučo. Ta sladica, navdihnjena s klasičnim italijanskim tiramisujem, je obogatena z nežnim bučnim pirejem in začimbami, ki v popolni slojeviti kombinaciji prinaša bogate, sezonske arome. Recept gastro blogerke Chizobe Uwakwe očara s svojo preprostostjo in prepoznavnim okusom, ki bo ob skodelici kave ali čaja vsakemu grižljaju dodal toplino in domačnost. Idealen za vse, ki želijo preizkusiti nekaj novega in so ljubitelji okusov tiramisuja!
Sestavine:
- 4 rumenjaki
- 1/2 skodelice granuliranega sladkorja
- 1 skodelica sladke smetane
- 1/2 skodelice bučnega pireja
- 250 g mascarponeja
- 1/2 žlice sladkorja v prahu
- 1 čajna žlička vanilijevega ekstrakta ali paste
- 1/2 žlice zimske mešanice začimb za peciva (cimet, muškatni orešček, ingver, nageljnove žbice, …)
- 2 žlici kakava v prahu
- 12 piškotkov
- 1 in 1/2 skodelice espressa
Bodite v koraku
s trendi
Prijavite se na novice Journal.
Priprava:
V skledi zmešajte rumenjake in sladkor ter miksajte približno tri minute, dokler masa ne postane bledo rumena in sladkor ni več zrnat na otip. V ločeni posodi stepite sladko smetano, sladkor v prahu ter vaniljev ekstrakt ali pasto. Ko smetana postane čvrsta, dodajte mascarpone, bučni pire in začimbe ter mešajte, dokler ne nastane enotna, gosta krema.
Nato rumenjakovo zmes nežno vmešajte v mascarpone kremo. Piškote na hitro pomočite v espresso in jih položite v skodelice, nato dodajte plast mascarpone kreme. Postopek ponavljajte, dokler ne zaključite z zadnjo plastjo kreme, ki jo na koncu posujte s kakavom v prahu. Ohlajajte vsaj štiri ure, za najboljši okus pa pustite v hladilniku čez noč.
Foto: Pexels, Instagram (@chizobauwakwe)